Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak reinstalovat XP na notebok

Dobrý den, mám dotaz jak přeinstalovat windows xp na noteboku, licenční štítek mám nalepený a originál jsou, jen nemám instalační cd, bohužel windows už jsou tak nabouranný že už je nikdo dohromady nedá, ale ještě fungují (trošku), tak bych nerad přišel o legálnost. Prosím poraďte jak to udělat a co k tomu potřebuji. Děkuji za odpovědi. Michal

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To znamená že když budu mít, cd s windows XP profesional, třeba neleg. přeinstaluji a zadám potom li…
mikyq 07.02.2009 14:01
mikyq
Všechno je to poněkud složitější. 1. Windows existují v mnoha verzích (OEM, VLK, krabicovka), dokon… poslední
touchwood 07.02.2009 14:26
touchwood

To znamená že když budu mít, cd s windows XP profesional, třeba neleg. přeinstaluji a zadám potom licenční klíč ze štítku, bude legální? Jsem tak trochu lajk. Je to firemní počítač, respektivě byl, ale ty cd jsou bohužel někde v pr.

Všechno je to poněkud složitější.

1. Windows existují v mnoha verzích (OEM, VLK, krabicovka), dokonce OEM existuje v několika variantách (malo- a velko-OEM)
2. Potřebuješ inst. CD pro tvou verzi (tj. např. XP Pro OEM)
3. Pokud máš značkový PC (HP, Dell, IBM, Acer, Asus apod.), pak sériové číslo NEPŮJDE AKTIVOVAT - jedná se o velkoOEM verzi, která se dodává v předaktivovaném stavu a u které jsou sériová čísla vyblokovaná.

Rozhodně bych doporučil před reinstalací zazálohovat aktivační WPA.dbl (v adresáři System32), ideálně udělat image "polomrtvého" systému (pro jistotu)

edit: instalační CD Windows není legální/nelegální. Legální/nelegální je až instalace...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru