Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Dotaz ohleně záruky

To je docela pekny pripad - zajimal by mne nazor pravnika. Obecne pri koupi je uzavrena smlouva mezi prodavajicim a kupujicim... V pripade objednavky neni smluva anonymni a zaruku garantuje prodejce (nikoliv vyrobce). Na druhou stranu - co neni zakazano je povoleno.

Jinak vztah mezi obchodnikem a fyzikou osobou urcuje obcansky zakonik, pro vztah mezi pravnickymi osobami zase obcansky zakonik.


*****

Občanský zákoník upravuje majetkové vztahy fyzických a právnických osob, majetkové vztahy mezi těmito osobami a státem, jakož i vztahy vyplývající z práva na ochranu osob, pokud tyto občanskoprávní vztahy neupravují jiné zákony

X

Tato část zákona (obchodní zákoník) upravuje závazkové vztahy mezi podnikateli, jestliže při jejich vzniku je zřejmé s přihlédnutím ke všem okolnostem, že se týkají jejich podnikatelské činnosti.

Touto částí zákona se řídí rovněž závazkové vztahy mezi státem nebo samosprávnou územní jednotkou a podnikateli při jejich podnikatelské činnosti, jestliže se týkají zabezpečování veřejných potřeb. K tomuto účelu se za stát považují i státní organizace, jež nejsou podnikateli, při uzavírání smluv, z jejichž obsahu vyplývá, že jejich obsahem je uspokojování veřejných potřeb.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny