Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Asus P5B-VM - funguje jen s resetem cmos

Koupil jsem tuto desku, tentokrát až zas tak moc levná nebyla a nedokázal ji uvést do provozu. Zkoušel jsemji na stole jen s procesorem a pamětí. Zelené svétlo svítilo, větráky fungovaly a nic - jen černá obrazovka. Napadlo mě změřit si napětí baterky a když jsem ji tam dal vše se najednou rozběhlo a já se dostal do biosu. Reset cmos pomohl, jenže tím to neskončilo. Ať jsem v biosu dělal co chtěl - měnil, ukládal, neukládal další restart byl neúspěšný. Ale vždy když jsem vyndal baterku to šlo. A baterka v tom roli nehrála, i když jsem dal novou bylo to stejné.
Teroreticky bych ten počítač mohl provozovat i ten reset cmos by se dal zjednodušit nějakým tlačítkem mezi baterku a kontakty :-):-D ale to mě moc neláká. Předpokládám, že se jedná o nějakou hw chybu se kterou nic neudělám. Napadá mě jen flashovat bios ale netuším jestli to k něčemu povede. Ještě zkusím vymněnit procesor, ale to je jen takový výstřel na slepo

A perlička na závěr - tu desku jsem dostal včera a zrovna dnes jí končí záruka. Volal jsem jestli by mně to neuznali, že jo pokud jim to dnes donesu. No, do Ostravy to mám dost daleko zas tak drahá ta deska nebyla.
Změna předmětu, původně: Asus P5B-VM - funfguje jen s resetem cmos (touchwood)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
VÍTĚZSTVÍ !!!! Bylo to skutečně tím biosem - byl tam z roku 2006, což už je dost dlouhá doba. Moc, m…
zdenekhribek 14.02.2009 15:43
zdenekhribek
není zač ;-) poslední
touchwood 14.02.2009 16:50
touchwood

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru