Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabíječka

Tak já jsem si teď pořídil MAHA C9000 a mám k ní několik negativních připomínek:
1. všechny programy (kromě Discharge) začínají nabíjením - takže pro NiCd aku, kde aby se předešlo paměťovému efetku je vhodné je nejprve vybít, zde není žádný vhodný program a nezbývá než nejprve spustit vybíjení, hlídat nabíječku, jestli už má vybito a pak spustit nabíjení - to mi přijde dost nepohodlný - proč třeba Cyklování nezačíná vybíjením, stačilo by pak dát jeden cyklus a bylo by to - takto jeden cyklus znamená 2x nabít a jednou vybít.
2. Režim formátování - funguje tak, že 16h nabíjí prodem 0,1C a nabíjení neukončuje podle deltaV - takže opět problém s nabitými akumulátory, které když se tam vloží, tak se hodně přebíjí - proto je v návodu tučné "UPOZORNĚNÍ", že je potřeba akumulátor nejprve vybít - proboha proč si to ten program neudělá sám?
3. už jen taková úsměvná část ze sekce ochrany výrobce - "Bezpečnostní pokyny" - Při nabíjení nenechávejte nabíječku bez dozoru - a u režimu formování je uvedeno, že tvá 39-45 hodin - jak asi tak mám po celou dobu nabíjení tu nabíječku nenechat bez dozoru? To abych si na to najal nějakou bezpečnostní agenturu s nepřetržitou službou...

No o peníze mi nešlo, vlastním již několik let Volcraft CM-2020 se kterou jsem relativně spokojen - to relativně znamená, že mi vadí, jak v ní hučí ventilátor (a ještě nemá nastavování proudů, takže AAA se nabíjejí hrozně dlouho, neboť ten přednastavený proud je malý na dnešní 800-1000mAh aku) - a protože v poslední době nejčastěji nabíjím AA a AAA aku, tak jsem si chtěl pořídit něco měnšího, bez ventilátoru a MAHA mě v tomto směru zklamala (ta CM-2020 ten režim nejdřív vybít a pak nabít má a byl to můj nejpoužívanější program)

odkaz na manuál, kde si to můžete přečíst www.ledshop.cz

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny