Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router - zapojení

Mám problém. Jsem na veřejné IP. Mám router a dva PC. Ale nejde se mi do nastavení routeru dostat. Zapojené to mám následovně ( router má jednu zdířku wan, a potom 4 lany). Kabel z antény (který by podle mě měl jít do WAN) je v LAN 3 .. kabel od jednoho PC je v LAN 1 a druhý v LAN 4.. Povider mi řekl, že je to zapojený jako switch. Ale jestli to je jako switch tak přicházím o výhody routeru - firewall atp. Je to správně zapojené ?? Může to souviset s tím, že se do nastavení routeru nedostanu ??

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
zkrátka.. když to nehcám tak jak to je. Je nějaké větší riziko nabourání mého PC atp ??
Laiker 16.02.2009 17:40
Laiker
1) zalezi co za zarizeni dela router a jak je nastavene (u ISP) 2) zelezi jak se budes chovat ty a j…
JR_Ewing 16.02.2009 18:29
JR_Ewing
tím sdílením myslíš že když si v PC vytvořím tu pracovní skupinu ??
Laiker 16.02.2009 18:35
Laiker
Pracovni skupina je tam vzdycky. Myslim tim, jestli je ve tvem firewallu nastavena vyjimka pro sdile…
JR_Ewing 16.02.2009 18:39
JR_Ewing
n ojo..každej v tom neni dobrej no. jinak..ty roboty odstraním jak ?? nebo jako zabráním jim v příst…
Laiker 16.02.2009 18:46
Laiker
n ojo..každej v tom neni dobrej no Prave proto ti je navrhovano nejjednodussi reseni, to jest route…
JR_Ewing 16.02.2009 19:05
JR_Ewing
chtěů jsem si ten router udělat.. Ale když jsem se ptal. JEstli by stačilo ten kabel s netem dát do…
Laiker 16.02.2009 19:17
Laiker
ano, prinejmensim router. Je ted na nem zjevne vypnute DHCP a vnejsi adresa taky nebude spravna. Neh… poslední
JR_Ewing 16.02.2009 19:46
JR_Ewing

1) zalezi co za zarizeni dela router a jak je nastavene (u ISP)
2) zelezi jak se budes chovat ty a jak budes svuj system drzet aktualni a zabezpeceny, existuji roboti, kteri jedou adresu za adresou a ocichavaji nejbeznejsi porty. V pripade zjisteni otevreni robot vyzkousi vyuzit nejake aktualni bezpecnosti mezery a zaradi si te na seznam a nekdy casem se na tebe nekdo muze juknout rucne.
3) pokud zaroven chces sdilet soubory a podobne veci mezi temi dvema pocitaci, budes mit co delat, aby si to zabezpecil na urovni firewallu pocitaci, protoze otevrene wokeni sdileni do internetu je dira jako vrata.

Pracovni skupina je tam vzdycky. Myslim tim, jestli je ve tvem firewallu nastavena vyjimka pro sdileni souboru v siti windows a na jake adresy je ona vyjimka aplikovana?

Kazdou dalsi odpovedi se cimdal vic priklanim k nazoru, ze tobe nepomuze ani router s firewallem na to, aby si ten pocitac za pul nepreinstaloval.

n ojo..každej v tom neni dobrej no

Prave proto ti je navrhovano nejjednodussi reseni, to jest router s jakobyfirewallem a s prekladem adres. Spolu s aplikovanim zasad sepsanych Vladimirem v clancich pracujeme s neprivilegovanym uctem to vede k velmi slusnemu zabezpeceni pocitace
Kazdy firewall se nastavuje jinak, ty porty, ktere jsi uvedl jsou pro tyto sluzby.

Vedel bych i o reseni, ve kterem by pocitace mohly mit verejne adresy a pritom by mohly byt za firewallem, ale to ty, ve vsi ucte, nemas se soucasnymi znalostmi sanci nastavit. Take je k tomu zapotrebi dalsi kus hardwaru, ne jen hloupe krabicky za par stovek.

Co se meho nazoru na softwarove firewally a antiviry tyce, je jednoduchy. Nepouzivam. A proc? Na pracovnim notebooku mam linux, s tim se bez obav mohu pripojit kamkoli a jsem si jisty jeho bezpecnosti (proste neni tolik rozsireny tak na nej existuje mene moznosti jak ho napadnout, jednoduse na ne zatim nikdo nenarazil :-)). Na hernim pocitaci nemam ani antivirus, ani firewall. Pracuju totiz pod omezenym uctem (diky Vladimire), skoro nic neinstaluju, data mam ulozena na sitovem ulozisti a hry mam pres steam nebo samotny wow, kde nainstaluju znova a pokracuje se, jako by se nechumelilo. Experimenty delam ve virtualech, kde mohu vratit zmeny do stavu pred experimentem. Na pochybne stranky chodim zasadne z linuxu, torrenty pouzivam minimalne a P2P site skoro vubec. Prvni bezpecnostni hrozbou je totiz ve vetsine pripadu uzivatel.

chtěů jsem si ten router udělat.. Ale když jsem se ptal. JEstli by stačilo ten kabel s netem dát do WAn nebylo mi odpovězeno tak se klidně zeptám znovu. KDyž ten kabel dám do WAN, tak musím ještě nějako ten router nastavovat ?? nebo PC ???

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru