Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odhlašování ext.hdd

pomocí toho instal.cd které mi před pár lety sehnal kamarád
cd staré pár let neobsahuje ovladače k aktuálnímu hardware, použít ho nemá význam. (předpokládám že se bavíme o cd s ovladači, ne s operačním systémem.)
normální postup instalace na normálním hardware je tento:
- nainstalovat windows
- vzít cd s s drivery k notebooku / pc, a nainstalovat je v pořadí: driver chipsetu základní desky, driver grafiky, ostatní.
trochu jinak je tomu u amd/ati, některé jejich ovladače jsou spojeny s jinými do megabalíku (a třeba u aceru blbě schovány za nicneříkajími zkratkami). že je hardware amd-via-ati smutně proslulý mizernými ovladači je už jen bonus navíc.

každopádně jsou teď windows v divném stavu - místo instalace ovladačů se měnily šetřící režimy usb a vypínaly hlášení - systém je minimálně zralý na odebrání všeho s názvem usb ve správci zařízení, včetně skrytých zařízení, restart a kontrolu nového stavu - zda si windows samy doinstalují správné ovladače, nebo bude potřeba hlubší zásah.

otázkou je proč nepřišel notebook správně nainstalovaný už od výrobce, a proč nebyl dodán s cd s ovladači - za co vlastně výrobce bere peníze, přece jen acer snad(?) ještě není to samé jako vietnamský garážník co neumí ani vytisknout účtenku.

protože samotný externí disk se může ze svých vlastních důvodů chovat úchylně, nemá cenu usb rozhraní testovat na něm ("toto zařízení by mohla pracovat rychleji"). zkoušej tam flashku, jestli bude hlásit stejnou vadu; znamená to že zařízení jede v pomalejším režimu usb1.1 místo usb2.0
taky zkouknout nastavení v biosu že je povoleno usb2.0 - i když nechápu kdo by to měnil.

pro zajímavost můžeš vypsat, čeho všeho ovladače se v megabalíku vyskytovaly. případně znovu oslovit acer radící ti přeinstalaci - který balík obsahuje fungující ovladač tvého chipsetu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny