Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odhlašování ext.hdd

už si rozumíme. vždycky jak vyjde nový systém (tehdy vista), tak se nějakou dobu chytá na existující hardware, protože ho zná a obsahuje jeho ovladače. časem samozřejmě zastará a bez ovladačů přímo od výrobce hw se nejde obejít.
otázka je právě to "časem" - může být že systém si jen obecně rozumí s tím hardwarem, ale protože nemá ovladač nového chipsetu, neumí se přes něj dorozumnět na speed mode usb, a nastaví jen pomalý usb1.1
to ale neopraví přeinstalace windows - novější hw znát samy nebudou - k tomu právě potřebují aktualizovaný ovladač od výrobce. pokud ti trotl z jejich servisu tvrdí že starší windows musí nějakým zázrakem znát novější hardware, tak právě vynalezl stroj času - a tvůj budoucí notebook už doufám nikdy nebude acer.

máš 32bit systém, takže složky s názvem "64" se tě netýkají. ale to je fuk, ten instalační setup.exe to má poznat sám.
jinak to podle názvů není poznat jestli je to jeden megaovladač vga+chipset, nebo jen té grafiky. ale podle toho že ti usb stále píše vadnou hlášku, nezbude než zařízení by mohlo pracovat rychleji vytisknout - a tuto vadu/nedodaný ovladač chipsetu základní desky reklamovat. s flashkou bys na tu závadu pravděpodobně přišla už dřív, netvářilo by se to jako možná porucha externího disku.
stejně tak sekající se video je chybějící nový ovladač vga, ale ten sis stáhla.

na tvém megaobrázku zhruba uprostřed dole se mi nelíbí jedna věc - nevím jestli je to vlastnost everestu či co to je za obludu, ale správce zařízení windows pokud pozná chipset na kterém jede, nikdy nenapíše obecně "řadiče ide ata", ale dají mu konkrétní jméno chipu (southbridge). čili i to vypadá na obecný ovladač windows, t.j. fak chybí aktualizovaný z aceru.

pokud se rozumně nedohodneš servisem - a pamatuj že ti zničí veškerá data v notebooku, v rámci servisu dělají jejich postup s formátem celého disku a novou nstalací - pak bude chtít hledat kde stáhnout driver šíleného chipsetu radeon 1000 nebo co to bylo, případně s odebráním hw který nejede správně, ať si windows detekují hw samy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny