Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké nejvhodnější WIFI komponenty?

Zdravím. Mám stolní PC a síťovou kartu Realtec PCI-E Gigabit. Chci se připojit k internetu prostřednictvím wifi sítě. Musím dokupovat nějaký další hardware do PC nebo stačí mít wifi router, antenu pro wifi a samozřejmě propojovací kabely?

Můžete, prosím, poradit nějaké vhodné komponenty, moc se v této oblasti neorientuji. (Signál wifi v místě připojení mám dobrý.) Děkuji

Předmět Autor Datum
Málo informácii si poskytol. Podla toho aký signál je dostupný. Ak si v malej vzdialenosti od AP svo… nový
Joseph 23.02.2009 10:05
Joseph
Jak už bylo řečeno, vyjádřil ses tak nejasně, že nelze vůbec poradit. Zaměř se hlavně na to, čeho ch… nový
touchwood 23.02.2009 10:08
touchwood
Neriešil som otázku bezpečnosti. Bezpečnejšie je byť oddelený routerom, mnoho typov, ak nie všetky,… nový
Joseph 23.02.2009 10:15
Joseph
Signál na wifi mám dostatečný i v místnosti. (Vyzkoušeno na notebooku, který má wifi.) Stačí mi přip… nový
VencaN 23.02.2009 10:47
VencaN
Router nie je nevyhnutný. Stačí karta WIFI. No USB nekupuj už s ohľadom na možnosť pripojenia extern… nový
Joseph 23.02.2009 11:31
Joseph
router se hodí v případě, že předpokládáš výskyt i dalšího pc u tebe doma - pak ale musí umět režim… nový
lední brtník 23.02.2009 11:50
lední brtník
Děkuji za rady. Ještě mě zajímá, jak rychlé je připojení 64 kB/s. Stačí to na obyčejné surfování, pr… nový
VencaN 23.02.2009 12:31
VencaN
64 kilobajtů/s = cca 500 kilobit/s. na prohlížení stránek to stačí, na stahování nic moc, na přehráv… poslední
lední brtník 23.02.2009 12:40
lední brtník

Málo informácii si poskytol.
Podla toho aký signál je dostupný. Ak si v malej vzdialenosti od AP svojho ISP cca do 200-300 m a signál je dostatočný aj v miestnosti, stačí karta do PCI slotu, pre príjem v pasme 2,4 aj 5 GHz. Ak signál bude OK s internou antenou, je to super a ušetril si, ak nie dokúpiš externú antenu. Bude ale pripojený len tvoj PC. Ak chceš prístup aj pre iné počítače musíš kúpiť router a ostatné počítače pripájať buď káblami alebo si zriadiť svoj vlastný AP a pripájať sa naňho cez WIFI a počítače musia mať wifi karty, stačia aj lacné pripájané cez USB.

Jak už bylo řečeno, vyjádřil ses tak nejasně, že nelze vůbec poradit. Zaměř se hlavně na to, čeho chceš docílit a jak se chceš připojovat k netu a následně jak chceš řešit LAN.

Neriešil som otázku bezpečnosti. Bezpečnejšie je byť oddelený routerom, mnoho typov, ak nie všetky, má už priamo v sebe firewall a nemusíš ho inštalovať u seba. Všetko závisi od toho ako si citlivý na výdavky a ako ti záleži na bezpečnosti. Teda či ide o zábavu alebo firemné riešenie.

Signál na wifi mám dostatečný i v místnosti. (Vyzkoušeno na notebooku, který má wifi.) Stačí mi připojení jednoho PC, na obyčejné surfování na netu. Takže není nutné mít router? Co tedy k tomu stačí?

Router nie je nevyhnutný. Stačí karta WIFI. No USB nekupuj už s ohľadom na možnosť pripojenia externej antény. Ak nevieš presne v ktorom pásme máš signál, tak pre oba pásma 2,4 aj 5 GHz. Vyjde ťa to na cca 600.-, vyber si radšej solidnu značku. Od noname sa síce hardwarovo moc nelíši no aspoň je otestovaná. U tých noname majú zrejme moc vysoké normy produkcie a testujú asi 1 z 20-tich.

Děkuji za rady. Ještě mě zajímá, jak rychlé je připojení 64 kB/s. Stačí to na obyčejné surfování, prohlížení e-mailu, načítání obrázků apod.? Abych na načtení stránky nečekal několik minut.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru