Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WiFi 802.11g jen jako 802.11b

Osobne povazujem usb riesenia za najproblemovejsie (dokonca viac ako pci)v pblasti wifi a pouzivam uz vyse 2 rokoch vyhradne ethernet adaptery. Odmenou je ze nemam na sieti vacsie problemy.
V pripade ze sa klient a ap nevie dohodnut na rychlosti treba nastavit rate miesto auto "natvrdo" na pozadovanu rychlost (mam pocit ze ap nespravne identifikuje klienta). Napriek tomu odporucam aj v domacich podmienkach vyhnut sa g norme a nechat bezat wifi len na b norme. Dalsia moznost je ze na ap je asociovany okrem g klienta aj cudzi b klient a preto ap znizi rychlost na b normu.
co sa tyka vyhladavania pc podla mena nie je to problem wifi je to problem xp...praxou som zistil ze tieto problemy su vzdy na sietach kde sa nachdazaju winxp pc. na sietiach s 98 a w2k som taketo problemy nespozoroval. problem je ze winxp sa pokusa "prekricat" pomerne agresivne ostatne pc tym ze je domain master a vnutit im aby ostatne pc hladali u neho. hotova sodoma gomora je ked je takychto xp na sieti viacej. riesenie je asi len jedno. linux a jeho samba nastavenu na najvysssiu prioritu ktora "prekrici" kazde xp.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny