Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LCD TV SONY, vady zobrazení a reklamace

Zdravim, LCD z Makra Sony, vykazuje vady zobrazení, televizor ještě nenám půl roku, jak tedy postupovat při reklamaci, Makro jistě bude chtít TV odeslat na servis, ovšem dle zákona pokud nepřekročí doba od zakoupení 6 měsíců, mám údajně nárok na nové či adekvátní zboží, popřípadě vrácení peněz, v zákonech se příliš nevyznám, prosím znalejší aby poradili jak tedy postupovat, na co mám nárok a co žádat po prodejci. Za odpovědi předem díky.

Předmět Autor Datum
Makro je velkoobchodní řetězec určený pro nákupy podnikatelů, kteří sem mají vstup na kartu. Nakupov…
host 26.02.2009 14:09
host
OK diky, neco z toho uz jsem cetl pred napsanim prispevku, jen jsem se chtel ujistit, pripadne pocis…
borsuk 26.02.2009 14:25
borsuk
Držím palce při reklamaci, víc pro tebe udělat nemůžu. Ale určitě to dopadne OK.
host 26.02.2009 14:33
host
Vzhledem k tomu, že byla TV zakoupena v Makru, pak nebyla smlouva uzavřena podle občanského zákoníku… poslední
nononot 26.02.2009 15:00
nononot

Makro je velkoobchodní řetězec určený pro nákupy podnikatelů, kteří sem mají vstup na kartu. Nakupováním v Makro se spotřebitel vědomě připravuje o svá spotřebitelská práva vyplývající z občanského zákoníku, ze zákona na ochranu spotřebitele.

http://www.komora.cz/hk-cr-top-02-sede/podpora-pod nikani-v-zahranici/vstup-na-zahranicni-trhy/podmin ky-pro-obchod-a-podnikani-v-zahranici/uplatneni-zb ozi-na-jednotnem-trhu-a-trzich-tretich-zemi/art_23 224/jak-reklamovat-zbozi-koupene-v-evropske-unii.a spx

Podobný případ:
http://www.spotrebitel.cz/index.php?option=com_con tent&view=article&id=111674&catid=34&Itemid=278

Tohle jsi asi už četl:
index.php

A ještě jeden článek, ne moc optimistický:
lcd-tesla-smutny-pribeh

OK diky, neco z toho uz jsem cetl pred napsanim prispevku, jen jsem se chtel ujistit, pripadne pocist vase nazory, z tohoto vyplyva ze tzv. utřu, nicmene uvidime, s reklamacemi v Makru mam dobre zkusenosti, nikdy nedelali "krky" Zalozit tento topic mne vlastne primelo to ze jsem dnes mel debatu s prodavacem v Okay a ten zaryte tvrdil ze i na Makro se toto musi vztahovat.

Vzhledem k tomu, že byla TV zakoupena v Makru, pak nebyla smlouva uzavřena podle občanského zákoníku, ale podle obchodního zákoníku, neboť v Makru mohou nakupovat pouze podnikatelé. Na reklamaci se pak nevztahuje ani zákon o ochraně spotřebitele, neplatí tedy 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace. Obchodní zákoník nestanoví ani žádnou záruku, záleží na dohodě mezi prodávajícím a kupujícím. Platí tedy pravidla a podmínky, které má Makro pro vyřizování reklamací a na které jste přistoupil koupí výrobku. Prodejce je musí dodržovat a v případě sporu by musel rozhodnout nezávislý soud.
Buď vyvěšeny v prodejně, nebo na faktuře by měly být podmínky pro vyřizování reklamací a délka záruky. Na stránkách Makra jsem o tom nic nenašel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru