Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LCD TV SONY, vady zobrazení a reklamace

Zdravim, LCD z Makra Sony, vykazuje vady zobrazení, televizor ještě nenám půl roku, jak tedy postupovat při reklamaci, Makro jistě bude chtít TV odeslat na servis, ovšem dle zákona pokud nepřekročí doba od zakoupení 6 měsíců, mám údajně nárok na nové či adekvátní zboží, popřípadě vrácení peněz, v zákonech se příliš nevyznám, prosím znalejší aby poradili jak tedy postupovat, na co mám nárok a co žádat po prodejci. Za odpovědi předem díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vzhledem k tomu, že byla TV zakoupena v Makru, pak nebyla smlouva uzavřena podle občanského zákoníku… poslední
nononot 26.02.2009 15:00
nononot

Vzhledem k tomu, že byla TV zakoupena v Makru, pak nebyla smlouva uzavřena podle občanského zákoníku, ale podle obchodního zákoníku, neboť v Makru mohou nakupovat pouze podnikatelé. Na reklamaci se pak nevztahuje ani zákon o ochraně spotřebitele, neplatí tedy 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace. Obchodní zákoník nestanoví ani žádnou záruku, záleží na dohodě mezi prodávajícím a kupujícím. Platí tedy pravidla a podmínky, které má Makro pro vyřizování reklamací a na které jste přistoupil koupí výrobku. Prodejce je musí dodržovat a v případě sporu by musel rozhodnout nezávislý soud.
Buď vyvěšeny v prodejně, nebo na faktuře by měly být podmínky pro vyřizování reklamací a délka záruky. Na stránkách Makra jsem o tom nic nenašel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru