Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Staré PC - DOS nerozpozná HDD

Zdravím vás,jako první věc je že upozorním na to že sem si postavil fakt starýho kompa,dalo by se říct jako památku na časy DOSU,takže teď pokud se v tom starém systému ještě někdo vyzná,potřeboval bych pomoct,normálně sem si z diskety nabootoval MS-DOS,kde je i ovladač po Fungování CD-ROMU,jenže mám problém s Pevným diskem,mám tam starý pevný disk 2GB,vše je připojeno dobře,počítač ho detekuje a normálně funguje,jenže v příkazovém řádku když se chci přesunout do jednotky toho disku,tak mi napíše že neexistuje,přičemž ten disk normálně funguje,ale jeho označení prostě nejde,když se mi aktivuje na disketě ten ovladač CDROMU tak se zařadí jako C:,což skutečně znamená že tam ten disk chybí,protože by se mechanika měla zařadit jako D: tak jak je to v pořadí na IDE kabelu,potřeboval bych poradit jak ten disk tedy zpřístupnit,známej mi říkal že mám v biosu zapsat všechny ty údaje jako Cylinders,heads atd,když zvolím typ USER tak se to automaticky správně vyplní,jenže to stejně nefunguje,když se chci přesunout na jednotku disku,tak jí nezná....Díky předem za pomoc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Trochu víc údajů, než jen to, že chceš dát MS DOS na 2GB disk by nebylo? Typ desky, verze BIOSu, typ…
nononot 04.03.2009 09:38
nononot
Takže díky za pomoc,povedlo se mi to konečně rozchodit,bylo to naky rozhašený v tom Fdisku tak sem t…
minix 05.03.2009 15:21
minix
....že graf karta není nainstalována...... No tak tam snad nainstaluj drajvry te graf. karty...
Abox 05.03.2009 15:32
Abox
No jde o to jestli vůbec ty ovladače někde seženu na starou S3,ale jako počítač ovladač instaloval s…
minix 06.03.2009 00:21
minix
Míval jsem GK s čipem S3 a Win95a a taky jsem měl problém s ovladačem. Výrobcem té karty byla SPEA a… poslední
nononot 06.03.2009 07:41
nononot

Trochu víc údajů, než jen to, že chceš dát MS DOS na 2GB disk by nebylo? Typ desky, verze BIOSu, typ disku a jak jsou jumpery ( někdy se muselo myslím nastavit ALONE, pokud byl disk na kabelu sám- nestačil MASTER). Zkusils jiný HDD? Ten disk jinde funguje? Co ho rozdělit a naformátovat v jiném PC?
BTW, občas tady lidi napíšou, že mají starší PC a pak z nich vyleze, že mají nějaké dvoujádro :-D

Takže díky za pomoc,povedlo se mi to konečně rozchodit,bylo to naky rozhašený v tom Fdisku tak sem to všecko smazal a vytvořil komplet nové oddíly takže vše super,nainstaloval sem i Win 95,ale problémy bohužel nekončí,pro změnu mi nejde Obrazovka,nastavit si rozlišení atd,pořád to vyhatzuje hlášku že graf karta není nainstalována a tudíž nejde nic nastavit,když sem zkusil druhou kartu tak mi to zase psalo že je v konfliktu s jiným zařízením,takže to nejde,věděl by někdo v čem je problém dík ??

Míval jsem GK s čipem S3 a Win95a a taky jsem měl problém s ovladačem. Výrobcem té karty byla SPEA a když jsem sehnal ovladače přímo od ní, tak to pak chodilo. Mimochodem, ptal jsem se, co máš vlastně za HW- psal jsi o 2GB HDD a teď o kartě S3- co ten zbytek? Tajný? On bude dost velký rozdíl, jestli chceš rozchodit 386,486, P133, PII nebo PIII a jestli máš 4, 8, 32... nebo 128 MB RAM.
Taky bych být tebou zkusil spíš W98SE, pokud na to máš HW. Na slabším HW by mohl pěkně chodit Damn Small Linux.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru