Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poštovní uzel Microsoft Mail vs. WinXP Pro

Aha tak to situaci zjednodušuje. (Kde je džejár když se propaguje linux? :-))

Distribucí linuxu existuje velké množství a bohužel se obávám, že nejde říci ausgerechnet která je vhodná a která není. Na fórech se jde sice setkat s machrováním, které distribuce jsou pro server a které nejsou, ale často si linuxoví studenti pletou nasazení v malé firmě a nasazení pro webserver Yahoo. Jinak řečeno: pro nahrazení Windows 98 v téhle roli je vhodný každý linux, který obsahuje Sambu. Samba jde spravovat i klikáním přes webové rozhraní, nazvané SWAT (většinou se neinstaluje automaticky), jiné distribuce obsahují i klikací nástroje na přidávání uživatelů a základní konfiguraci (viděl jsem to v SuSE).

V podstatě jde o toto:

a) nainstalovat nějaký linux a zprovoznit síť

b) zprovoznit Sambu (klikáním, ale obecně to asi bez editace konfiguráku nepůjde, ale nemám moc zkušeností s klikacími nastavovátky...)

c) založit v linuxu uživatele

d) založit v Sambě uživatele

e) zpřístupnit adresář všem místním uživatelům pro zápis

Edit: no a časem můžete z MS Mail zmigrovat třeba na regulérní poštovní server s IMAP, na linuxu to nic nestojí. Bohužel migraci úložiště MS podporuje jen na MS Exchange 5.5, pokud tam je hodně zpráv /veřejných složek /kalendářů. Nevím ale jestli public foldery a kalendáře používáte.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny