Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezpečně odebrat harware: Jednotka C:

mám ten krám vedle, tak jsem si teď pohrál.
jednak jsem ten původní článek asi zběžně přeskákal (cokoli nad 2 věty je skoro k nepřečtení) - autor sám píše že nastavení vydrží jen do restartu. ale protože po úpravě v registrech controlset001 + 002 se změna projevuje ihned, měl by stačit spustit po startu pro all users ten automatický import:

regedit /s d:\někde\cd-noremovable.reg

- nejdřív jsem si myslel že to je špatným nastavením práv, dával jsem je pro větev hlm\system\controlsetxxx\ide\cdrom_nec, ale proměnná capabilities leží až v podklíči 5&26a...
- nastavil jsem jen právo čtení (u everyone) i pro něj, po restartu zas špatně.
- zapochyboval jsem jestli má systém co do toho mluvit, když tu mechaniku stejně nevyměňuju, a konečně si všiml konce článku. takže zakázat úplné řízení i systému, registr zaprskal jestli to myslím vážně, a restart.
- výsledkem je ikona odebrání se už konečně neobjevuje, ale v registrech má everyone zpět úplná práva??, hodnota capabilities je špatně původních "6". práva pro system zůstala omezena. to už nějak nepobírám a čekám že po dalším restartu musí být všechno špatně zpět.
- takže restart: nic se nezhoršilo. zbytečná ikona se zbytečnou mechanikou není, objeví se jen s novou flashkou, po odebrání zas zmizí. everyone má všechna práva, capabilities je "špatně 6" místo "2" - akorát system zůstal omezen - a asi to funguje.

pokud by to chtěl někdo na sobě zkoušet, měl by si vyexportovat ty větve s položkou capabilities, ať ví co jak vracet kdyby něco. zatím to vypadá že omezení práv systému pomohlo - a při případné výměně mechaniky se stejně vytvoří nový klíč, čili detekce by neměla selhat.
jako méně riskantní se jeví přepsat po startu batkou hodnoty capabilities, bez tak velké magie s právy zápisu.
http://pc.poradna.net/file/view/527-ide-system-png  (everyone má úplné řízení)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny