Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
zkus zatím jinou klávesnici (jiný typ, ps/2 místo usb), jestli to není pozoruhodná vlastnost tvé klá…
lední brtník 05.03.2009 22:18
lední brtník
Už jsem zkoušel i jinou klávesnici ale opět jen USB a nebo USB přes redukci na PS2 ale se stejným vý…
Matrix7 05.03.2009 22:35
Matrix7
Nepotěším tě. Je to hw problém. ( Čehož si jistě všiml kdokoliv s větším postřehem. Důkazem je to, ž…
Flash_Gordon 06.03.2009 00:11
Flash_Gordon
S tím restartem to zase nebude tak jisté, protože to dlouho nabíhá právě jedině při restartování těm…
Matrix7 06.03.2009 00:19
Matrix7
v tom pripade skus inu klavesnicu, tak ako to popisujes moze byt ze pri 3tlacitkach tak zblbne klave…
MM.. 06.03.2009 00:53
MM..
Tak ve finále to asi bude opravdu tou klávesnicí - tahle poslední zrovna byla Genius (byla multimedi…
Matrix7 06.03.2009 14:53
Matrix7
A ten genius mas v USB? To moze byt rozdiel. Mozu ti blbnut USB porty. Skus tam USB klavesnicu. Ked… poslední
MM.. 06.03.2009 15:50
MM..

zkus zatím jinou klávesnici (jiný typ, ps/2 místo usb), jestli to není pozoruhodná vlastnost tvé klávesnice.

a když už se to restartuje - objeví se nějaké hlášky, anebo nic, jen to ani nechce naběhnout?

nenainstaloval sis nějaký rozšířený ovladač tvé klávesnice? ten odinstaluj první.

Už jsem zkoušel i jinou klávesnici ale opět jen USB a nebo USB přes redukci na PS2 ale se stejným výsledkem. Ještě zkusím půjčit čistě PS2 klávesnici.

Po restartu to právě vůbec nic nehlásí, jen to dlouho nabíhá - při posledním pokusu skoro 20 minut a není ani žádný záznam v Prohlížeči událostí.

Ovladač je klasický Windowsovský "Standartní klávesnice"

S tím restartem to zase nebude tak jisté, protože to dlouho nabíhá právě jedině při restartování těmi tlačítky, pokud to restartuji korektně z Woken a nebo Reset tlačítkem a nebo ho vypnu a zapnu tak naběhne úplně v pohodě bez jakýchkoli problémů.
Pokud se však restartuje těmi tlačítky, už se s tím nic nedá dělat ani vypnutím ze sítě a musí se počkat až se slavnostně "vypípá" a po několika minutách bez jakékoli hlášky zapne

v tom pripade skus inu klavesnicu, tak ako to popisujes moze byt ze pri 3tlacitkach tak zblbne klavesnica ze zacne 20minut posielat do PC hovadiny a moze z toho zblbnut aj BIOS apod.
Neni to nahodou klavesnica genius? ak ano tak ju rovno vyhod a kupuj nieco co fungovalo aspon vtedy ked opustilo vyrobnu linku (genius nesplna ani to :)
Ked nepomoze ina klavesnica tak je to pravdepodobne vadna zakl.doska (alebo pretaktovana apod).

Tak ve finále to asi bude opravdu tou klávesnicí - tahle poslední zrovna byla Genius (byla multimediální a ne zrovna laciná), nyní jsem připojil obyčejnou PS2 Chicony klávesnici a můžu mačkat šipky jak chci a pohoda - ještě uvidím co to bude dělat při hrách. Zřejmě zůstávala viset tlačítka a to i při restartu a tak se to nedokázalo vzpamatovat až zřejmě když se tlačítka uvolnila tak to naběhlo, je divné, že se tak chovala i předchozí klávesnice se kterou jsem to zkoušel - bohužel si nepamatuji co to bylo za značku. Děkuji všem za rady ;-)

A ten genius mas v USB? To moze byt rozdiel. Mozu ti blbnut USB porty. Skus tam USB klavesnicu. Ked ti blbli dve USB klavesnice nezavisle na sebe tak je to bud vadna zakl.doska alebo pravdepodobnejsie ovladace chipsetu (USB controllerov) alebo USB HID (genius tam mozno nainstaloval nejake zabugovane smejdy). Ale ak boli obe genius, tak to su vsetky smejdy klavesnice. Skus nejaku USB klavesnicu, ale NIE GENIUS.

Mozes pouzivat PS2 klavesnicu ale ked blbne USB tak to neni moc dobre, skusil by som uplne cistu instalaciu Win a aktualne ovladace chipsetu, a nejaku USB klavesnicu ale NEinstalovat genius ovladace.

P.S. skusil by som tu klavesnicu do ineho USB portu (zadne na PC, nie predne), a bez akychkolvek USB predlzovakov apod, kabel klavesnice priamo do PC.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru