Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno HDD porucha (plotny OK, elektronika KO) - jde to opravit?

Tehdy jsem podnikl ještě menší studii.

Kontaktoval jsem firmy na záchranu dat. Dotaz jsem formuloval obdobně, jako je můj úvodní příspěvek výše. Obrázek jsem též připojil.

Odpovědi byly následující:


LAMA EXPERT, spol. s r.o.

Těžko se vyjádřit na základě vašich informací co se s diskem dá či nedá
dělat, v jakém stavu
jsou data , atd...

Doporučuji-pokud potřebujete zachránit data z disku - disk zaslat, donést k
nám.
My provedeme diagnostiku a budeme vám moci přesně říci, zda jdou data
zachránit a
kolik to bude stát. Disk opravovat nebudeme, nemá to význam....
TDP-Ontrack Data Recovery

Dobry den,

velmi nas tesi, ze jste se obratil na nasi spolecnost. Vas dotaz jsem konzultoval s kolegou z nasi laboratore. Urcite by nedoporucoval vymenu elektroniky, protoze u podobnych typu HDD by samotna vymena nepomohla. Na HDD muze byt pry poskozena jak vnejsi elektronika, tak popripade vnitrni integrovana elektronika s tim, ze tam navic mohou byt nezaparkovane cteci hlavy. Abychom mohli presnou pricinu urcit s naprostou presnosti, bude nejlepsim resenim zaslat HDD do nasi laboratore na posouzeni, ktere je zdarma.

Diagnostika medii je ve vetsine pripadech provedena jeste tyz den, kdy zakazku prevezmeme, pripadne je mozne domluvit se predem a posouzeni si nechat udelat na pockani. Na zaklade teto analyzy stanovime uspesnost a cenu pripadne zachrany, pote se muzete rozhodnout, zda budete chtit ve zpracovani zakazky pokracovat.

Pro zaslani media do nasi laboratore mame na nasich internetovych strankach pripraveny formular pro zaslani poskozeneho media (http://www.tdp-ontrack.cz/zachrana-dat-form.shtml), ktery staci vyplnit, vytisknout a prilozit do balicku, nic vic neni potreba. Standardni doba na vypracovani zakazky jsou 2-4 prac. dny. Nabizime i zpracovani zakazky v tzv. EKO rezimu, kdy je vypracovani zhruba mesic od objednani a mohli bychom Vam poskytnout 25% slevu. V pripade, ze by zachrana dat nebyla uspesna, nic bychom Vam neuctovali.

Pokud budete potrebovat jakoukoli dalsi informaci, kdykoli se na nas, prosim, obratte. Velmi nas potesi, kdyz Vam pomuzeme ziskat dulezita data zpet.
Atyp - C, s.r.o.

Závadu kterou popisujete neopravujeme pochybuji, že Vám ten disk někdo opraví. Náklady spojené s opravou disku by byly větší než cena nového disku. Pokud Vám nezáleží na datech tak si kupte nový disk. Přijde Vás to levněji.
Tímto firmu Atyp - C, s.r.o. zařazuji na svůj osobní black-list.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny