Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hardisk a LCD a oči :)

ahoj mám tento dotaz. chci si koupit hardisk do počítače, asi kolem 640MB (nebo i více, ale nevím který) a uvažuju bud o Western Digital Caviar Blue nebo WD Caviar Black, je to dobrá volba? bude to druhý disk hlavně pro data, fotky, filmy, dokumenty. a potom druhý problémek je ten, že nevím jak ho do skříně instalovat, kam co zapojit a tak a rád bych si to udělal sám a nevozil to někam. je někde na netu podrobný návod? díky za info, kdyby někdo poradil, budu rád. zatím

jo a potom ještě třetí dotaz k monitoru. je panel TN horší na oči oproti panelu např. S-IPS. jako jestli je třeba S-IPS nebo S-PVA technologie šetrnější na oči než TN nebo se to v tomto případě týka jen těch ůhlů a tak. díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
je panel TN horší na oči oproti panelu např. S-IPS Ano, TN panel je horší, tady nejslabší, ale hlav…
VN 13.03.2009 19:12
VN
jinak díky všem za odpovědi i za odpoveď na ten monitor. Jinak desku mám Gigabyte GA-EP35-DS3, P35…
pppp 13.03.2009 20:53
pppp
pokud nejsi grafik, tak myslim, že TN ti stačit bude, ještě máš rychlý odezvy (jestli koukáš na film… poslední
Gazzy 13.03.2009 20:57
Gazzy

je panel TN horší na oči oproti panelu např. S-IPS

Ano, TN panel je horší, tady nejslabší, ale hlavně ve smyslu schopnosti "barevného podání" - TN má jednoduše horší barvy než např. S-IPS.

Co se týče zdraví, tak (zjednodušeně) je technologie výroby (TN/S-PVA/S-IPS atd.) u LCD "celkem" druhořadá. Ani frekvence LCD není u těchto zmíněných důvodů/obav (zrak) významný problém, tak jako u starších CRT.

LCD je nutno samozřejmě rozumně nastavit (v prvé řadě jas a kontrast), aby vyhovovalo pohodlné práci (především zbytečně vysoký jas často unaví oči). Z psychologického hlediska ovšem může mít lepší/přirozenější podání barev, tady vyšší technologie oproti TN, jako S-IPS, blahodárný vliv ("och ta kráásná zelená" :-)).

jinak díky všem za odpovědi i za odpoveď na ten monitor.

Jinak desku mám Gigabyte GA-EP35-DS3, P35

jednu optickou mechaniku a jeden HDD Samsung Spin Point F1 320GB, kde je system, programy a hry a data (tak malý disk dělit nebudu) a chci druhý právě na data a ano 640GB minimálně (já v úvodu napsal MB :-) )

no a skříň je Middletower Thermaltake VC2000 Mambo, takže by to tam mělo jít jen zašoupnout, ale myslím že disk je na šroubky, což mi neva a seženu je, no tak snad to nějak zvládnu.

co se týče monitoru fakt TN zobrazí barvy "jinač" než S-IPS nebo S-PVA ? nejsem grafik, tak přemýšlím, jestli mi nebude stačit TN panel.

Jinak zatím jsem uvažoval o tomto TN panelu iiyama E 2209HDS 22"

díky všem za info.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru