Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prava ke kodu

To si odlišíš domluvou s ním a smlouvou.
Možnosti:
- Dohoda o vykonání práce - v tomto případě ti zaplatí, že to pro něj uděláš, ale výsledek bude jeho. On ti prostě zaplatí za to, že to za něj odmakáš. Prakticky si tě najme (zaměstná).
- Smlouva o dílo - uděláš program dle jeho požadavků a předáš mu to. Pokud se nepletu, tak předáním díla budou práva toho zákazníka (nesmíš použít).
- Prodej produktu a všech práv k němu - uděláš to a prodáš mu to se všemi právy, i vlastnickými.
- Prodej licence na používání produktu - uděláš to a smlouvou mu umožníš, aby to používal (jeden, nebo více PC, záleží na tom, jak se dohodnete). Licence může být levnější, než vlastnická práva. V tomto případě bude program pořád tvůj a můžeš ho prodat někomu dalšímu.

Nevím, jak je to v prvním případě, ale u ostatních případů budeš muset opravovat případné bugy programy, které bys tam nechal.
Ve všech případech pak můžeš dělat placený support, kdyby si k tomu programu vymysleli nějaký nový funkce, ale nebude to tvojí povinností.

Každopádně se musíš s dotyčným domluvit, jak si to představuje. Jestli ale chceš nadále zůstat vlastníkem kódu, tak mu prodej licenci (nebo multilicenci).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny