Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TV karta + zvukovka - jak nahrát touto kombinací video se zvukem?

Skus to otvorit a konvertovat v programe virtualdub. Ak to nepojde ani tam, tak potrebujes nainstalit kodek ktorym to ten grabovaci program zakodoval, alebo v grabovacom programe zvolit u typu vystupneho suboru nejaky iny kodek alebo iny typ vystupneho suboru (napr. skus pohladat nastavenie nech to uklada do mpeg2).

Co sa tyka trhania, neviem jak to myslis to trhanie ale otvor subor vo virtualdube a pozri si a) menu subor - informacie o subore poriadne pozret ze jak to je vlastne ulozene, b) pozret si jednotlive snimky u pohybujuceho objektu ze jak to ten grabovaci program doupravoval, a prip nastavit v grab.programe aby nerobil deinterlacing apod. Alebo nastavit rozlisenie len polovicny PAL a 50 FPS ale to sa nerobi. Rozdiel je totiz v tom ze PAL pouziva prekladane 50FPS (zobrazuje sa len kazdy druhy riadok striedavo kazdu polsnimku) historicky na CRT TV to bolo vyhodne, ale v PC sa to nepouziva ale zobrazuje sa cela snimka naraz, takze je nutne modifikovat obraz (deinterlace) a od kvality tejto modifikacie zavisi ako bude vyzerat vysledok. Grabovaci program to moze ulozit aj ako interlaced (vo virtualdube uvidis pohybujuce sa objekty s vodorovnymi ciarkami po okrajoch) v tom pripade a) deinterlacovat to vo virtualdube (filter deinterlace) prip. skusat aj rozne nastavenia deinterlace filtra a trhanost vysledku, b) nechat to interlaced (napr. vhodne ak to chces potom davat na filmove DVD) a potom trhanie/ciarkovanie okrajov zavisi len od prehravaca a od jeho nastaveni (na prehravanie interlaced zaznamu su principialne 2mody, zavisi ako sa s tym vyrovna prehravac).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny