Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pirátství v nejmenovaném obch. řetězci

Je normální aby v jednom nejmenovaném obch. řetězci s elektro a PC sortimentem měli několik PC na kterých mohou zákazníci zdarma hrát hry (na tom by ještě nebylo nic divného) tam ty hry mít s crackem?
Mě to připadá jako celkem velký risk, navíc sem si o té firmě hnedka udělal svůj obrázek vzhledem k tomu, že nejsou schopni legálně pořídit pár her pro tyto stanice.
To už se příště tomu obchodu vyhnu než abych tam něco kupoval. No jejich mínus.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud maji prislusny pocet licenci, popripade multilicence, muzou tam mit klidne crackle verze. Tim…
PrasatkoPee 02.02.2006 08:51
PrasatkoPee
Kdyby měli licence, tak proč by tam dávali crack verzi? Z důvodu aby jím ten originál někdo z toho P…
Mirek 02.02.2006 08:55
Mirek
Ty duvody pro pouziti cracku muzou byt ruzne, vcetne funkcnich, nebo personalnich. Ale to je nepodst…
PrasatkoPee 02.02.2006 13:08
PrasatkoPee
No to asi detail není, uživatel licence přece nesmí modifikovat programový kód, a nesmí používat nás…
Mirek 02.02.2006 13:24
Mirek
Nemuze provadet reverzni inzenyrstvi ;-), ale mam za to, ze v zakone o modifikaci moc nemluvi. Ono n…
PrasatkoPee 02.02.2006 20:26
PrasatkoPee
V zakone sa myslim nieco hovori o prelamovani ochrany (nesmie sa). Napr. ak je nieco (napr. sat. vys… poslední
MM.. 08.02.2006 00:54
MM..

Kdyby měli licence, tak proč by tam dávali crack verzi? Z důvodu aby jím ten originál někdo z toho PC neukradl? Asi těžko. DVD mechaniky jsou zajištěny alarmem a v případě jejich otevření to začne hlasitě pípat. Navíc by asi nebyl problém to originál CD dát do ISO souboru do virtuální mechaniky.

Nemuze provadet reverzni inzenyrstvi ;-), ale mam za to, ze v zakone o modifikaci moc nemluvi. Ono neni trestne vlastnit crack ani jej mit ci distribuovat. Trestny cin je pouzivat neco nelegalne, popripade to sirit. Nevim, jestli v konketni licenci je uvedeno co pisete, ale vetsinou to nebyva. Ono, pokud mate licecni, je prolomeni ochrany bezpredmetne. Ta chrani proti pouzivani bez licence. Plati co jsem napsal. Pokud maji licence, nic neporusuji. A vyrobci SW je to jedno,kdyz dostal zaplaceno. Dovedu si predstavit situaci, kdy maji z reklamnich duvodu zakoupenu multilicenci, ale jen par nosicu. Sice je muzou vypalit, ale radeji pouziji NoCDCrack a je to licencne v poradku.

PrasatkoPee

V zakone sa myslim nieco hovori o prelamovani ochrany (nesmie sa). Napr. ak je nieco (napr. sat. vysielanie) zakodovane a ty to odkodujes a nezaplatis, je to protizakonne (asi preto sa z internetu uz pred rokmi vytratili aktualne veci z tejto oblasti).
Otazka je ci nocd crack je prelamovanie ochrany v zmysle takeho zakona. Samozrejme ak maju na to licencie alebo zvolenie autora diela/hry, tak je to OK mozu tam mat aj sto crackov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru