Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaky je to druh (nazev) pisma?

Oškubaně může i jen vypadat díky tomu podkladu.
Jak je zrovna tohle dělaný nevím, existuje spousta možností, jak se k tomu dopracovat. Obecně se určitá část práce (zvolení výplně, definování tvaru) dělá ještě ve vektorech, pak se převede na rastr (bitmapa) a další úpravy se dělají v rastru. Chce to trochu cviku, sednout si k tomu a experimentovat.
V Corelu - text bez obrysu, nějakou texturovou výplň (u tohoto nápisu by šla použít třeba výplň Leopard) pak převést na rastr (rozhodně zálohovat text ve vektorech!!!) a hrát si s úpravami rastru.
Mně ten text tak moc okousaný nepřipadá, řekl bych, že je to použitou výplní s celkem kontrastními složkami a použitým pozadím textu. Originální vektory textu určitě upravovány nebyly, zbytečná práce. Neostrost atp. byla nejspíš dělána až v bitmapě (rastr) za aplikace více efektů. Jak říkám, chce to si s tím chvíli pohrát a hlavně trefit "charakter" prvotní výplně.

edit: Je možné, že je tam použitá i kontura textu. Aby byla nezávislá na výplni a šla upravovat zvlášť - Ctrl+C, Ctrl+V textu, jeden nechat bez kontury pro určení výplně, druhý pro konturu bez výplně.(

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny