Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ano, je tam vir a hlásí to pouze Avast!
marek.alfa1 14.04.2009 07:13
marek.alfa1
Též pro Marka Drtiče: Takhle. Virus jako takový tam být nemůže. Ale je tam odkaz v IFRAME, vedoucí k…
Rce 14.04.2009 12:23
Rce
Myslíš tohle? [815-iframe-png]
kmochna 14.04.2009 12:26
kmochna
Já MSIE nepoužívám, tak jen vyjmenuji obecně, co vidím na té kartě: Tohle určitě, dál na dotaz všech…
Rce 14.04.2009 12:47
Rce
Já ti chci jen naznačit, že tohle je default nastavení, tak jako procházení rámci mezi doménami, vše… nový
kmochna 14.04.2009 12:54
kmochna
Aha. Jedu už dlouho na FF, tak tohle tak nesleduji. Vím, že to dost často MSIE nainstalovalo za záda… poslední
Rce 14.04.2009 13:26
Rce

Též pro Marka Drtiče:
Takhle. Virus jako takový tam být nemůže. Ale je tam odkaz v IFRAME, vedoucí k nějakému lumpovi a jeho server může (je-li tak v prohlížeči povoleno) nepozorovaně nainstalovat nějaký ActiveX či přímo vira a počítač je jeho. Je to lumpárna v MS IE (a Adobu - aby M$ v tom nebyl sám - soubory PDF se k tomu též zneužívají), že dovoluje instalovat bez kontroly a dotazu notabene v defaultním nastavení. Takže stránky jsou hacknuté (někdo tam nepatřičný kód musel nacpat). Blíže nemám čas to zkoumat, může tam být instalace vira nebo jen kradení přihlašovacích údajů (nepředpokládám, že v tomto fóru si lidé vyměňují PINy kreditek jako známky - tudíž loupež peněz v tom asi nebude). Je dobře, že Avast varuje. Někdo z uživatelů toho fóra by měl informovat adminy.

Já MSIE nepoužívám, tak jen vyjmenuji obecně, co vidím na té kartě: Tohle určitě, dál na dotaz všechno od .NET, od ActiveX, instalace podepsaných i nepodepsaných komponent. Projet všechny možnosti a nenechat toho pacholka aby si cokoliv spouštěl a instaloval bez vědomí uživatele (i kdyby to měl být font - i tam může být schován virus).

Já ti chci jen naznačit, že tohle je default nastavení, tak jako procházení rámci mezi doménami, vše co se týká activex apod. Zhruba je to nastaveno na:

podepsané a důvěryhodné ano
nepodepsané ne/zeptat se

zbytek se dá donastavit.

Aha. Jedu už dlouho na FF, tak tohle tak nesleduji. Vím, že to dost často MSIE nainstalovalo za zádama leccos. Třeba už to zlepšili :-). Já osobně bych nedůvěřoval ani těm důvěryhodným a podepsaným :-p. I když ono je to vlastně jedno. Viděl jsem uživatele, kteří klidně bezhlavě dávali [Ano] na instalaci o čem neměli ani páru. Někdy by holt měl počítač lidi mlátit... :))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru