Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ano, je tam vir a hlásí to pouze Avast!
marek.alfa1 14.04.2009 07:13
marek.alfa1
Též pro Marka Drtiče: Takhle. Virus jako takový tam být nemůže. Ale je tam odkaz v IFRAME, vedoucí k…
Rce 14.04.2009 12:23
Rce
Myslíš tohle? [815-iframe-png]
kmochna 14.04.2009 12:26
kmochna
Já MSIE nepoužívám, tak jen vyjmenuji obecně, co vidím na té kartě: Tohle určitě, dál na dotaz všech…
Rce 14.04.2009 12:47
Rce
Já ti chci jen naznačit, že tohle je default nastavení, tak jako procházení rámci mezi doménami, vše…
kmochna 14.04.2009 12:54
kmochna
Aha. Jedu už dlouho na FF, tak tohle tak nesleduji. Vím, že to dost často MSIE nainstalovalo za záda… poslední
Rce 14.04.2009 13:26
Rce

Též pro Marka Drtiče:
Takhle. Virus jako takový tam být nemůže. Ale je tam odkaz v IFRAME, vedoucí k nějakému lumpovi a jeho server může (je-li tak v prohlížeči povoleno) nepozorovaně nainstalovat nějaký ActiveX či přímo vira a počítač je jeho. Je to lumpárna v MS IE (a Adobu - aby M$ v tom nebyl sám - soubory PDF se k tomu též zneužívají), že dovoluje instalovat bez kontroly a dotazu notabene v defaultním nastavení. Takže stránky jsou hacknuté (někdo tam nepatřičný kód musel nacpat). Blíže nemám čas to zkoumat, může tam být instalace vira nebo jen kradení přihlašovacích údajů (nepředpokládám, že v tomto fóru si lidé vyměňují PINy kreditek jako známky - tudíž loupež peněz v tom asi nebude). Je dobře, že Avast varuje. Někdo z uživatelů toho fóra by měl informovat adminy.

Já MSIE nepoužívám, tak jen vyjmenuji obecně, co vidím na té kartě: Tohle určitě, dál na dotaz všechno od .NET, od ActiveX, instalace podepsaných i nepodepsaných komponent. Projet všechny možnosti a nenechat toho pacholka aby si cokoliv spouštěl a instaloval bez vědomí uživatele (i kdyby to měl být font - i tam může být schován virus).

Aha. Jedu už dlouho na FF, tak tohle tak nesleduji. Vím, že to dost často MSIE nainstalovalo za zádama leccos. Třeba už to zlepšili :-). Já osobně bych nedůvěřoval ani těm důvěryhodným a podepsaným :-p. I když ono je to vlastně jedno. Viděl jsem uživatele, kteří klidně bezhlavě dávali [Ano] na instalaci o čem neměli ani páru. Někdy by holt měl počítač lidi mlátit... :))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru