Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dva routery za sebou

zdravim.. mam internet od UPC jejich modem pak router internet rozvedeny do dvou pocitacu a pak jeden vyvod jeste rozdelenby pres router... a stava se ze internet prestane jit bud musim dat opravit nebo vytahnout router na chvili z elektriky myslite ze by to molho mit neco spolecneho s dvema routry za sebou ? ... prvni router je asi 4-5 let stary..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A duvod proc mas takovou uchylarnu doma v siti?
JR_Ewing 15.04.2009 14:42
JR_Ewing
dva byty v jednom baraku dole dva komply a nahore taky :D:D
Root 15.04.2009 17:46
Root
Tohle je koser resit jednim routrem a dvema sitemi za nim. To je ovsem situace, kterou zadna z krabi…
JR_Ewing 16.04.2009 09:57
JR_Ewing
ani radši nehledám, kolik tebou avizovaná krabička stojí. pro nekonfliktní chod cca 4 pc co zmiňuje…
lední brtník 16.04.2009 13:15
lední brtník
porad oddelis sit A od site B, ale obracene sit B do site A uvidi, protoze dneska routriky temer neu… nový
JR_Ewing 16.04.2009 13:44
JR_Ewing
když tohle velmi komfortně zvládne libovolný MIPSový router za pár stovek (asus, linksys apod.) s DD… poslední
touchwood 16.04.2009 15:34
touchwood

Tohle je koser resit jednim routrem a dvema sitemi za nim. To je ovsem situace, kterou zadna z krabicek za par stovek s puvodnim firmwarem neumi.

ani radši nehledám, kolik tebou avizovaná krabička stojí.
pro nekonfliktní chod cca 4 pc co zmiňuje by stačil na druhém místě domácí switch (myslím malé krabičky za pár set).
tímto vloženým routrem zruší přímou viditelnost těch dvou pater mezi sebou, třeba je to jeho záměr, jen použil za pár chechtáků co je v krámě.
kdyby se tazatel ozval s odpovědí, možná by bylo z konfigurace jasnější jestli je tam zabudovaný nějaký problém, jestli je oddělení routery od sebe záměr nebo kouzlo nechtěného.

porad oddelis sit A od site B, ale obracene sit B do site A uvidi, protoze dneska routriky temer neumoznuji jakkoli omezovat pristup z vnitrni site do vnejsi.

Co se ceny tyce, tak to umi treba ASUS WL500xx s alternativnim firmware, a v postate jakekoli embeded zarizeni se dvema sitovkama, na kterem funguje linux, vcetne embeded deskek, ktere zacinaji nekde na dvou tisicich. Samozrejme zarizeni s nedostatkem portu je pak nutne doplnit vhodne switchem.

když tohle velmi komfortně zvládne libovolný MIPSový router za pár stovek (asus, linksys apod.) s DD-WRT (pokud se člověk nechce rýpat ručně v konfiguraci).

Jinak naprosto geniální je Asus Wl-520gC za cca 1100Kč s DPH s mikro verzí DD-WRT. I přesto, že se jedná o mikro verzi, umí věci jako VLANy (tedy není třeba ani více sítí - ovšem více IP sítí na jednom adaptéru umí rovněž), umí taky více WLAN sítí, zvládá velmi dobře QoS, jediným nedostatkem je pak jen 2MB Flash paměti, což znamená nulovou rozšiřitelnost, absenci některých příkazů busyboxu a některé ústupky co se webového rozhraní týká.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru