Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Není to pravda. Blábolům o statické elektřině nevěřte, je to starej pořád oživovanej hoax. Pokud se…
MM_tank 16.04.2009 22:39
MM_tank
Byl jsi někdy v nějaké firmě, kde dělal elektroniku? Proč myslíš, že maj ty talonety, pláště a vymez…
AZOR 16.04.2009 22:58
AZOR
Tazatel psal, že se toho procesoru chce dotknout, ne že si ho chce vyrobit:-p. Celestika jak sem se…
MM_tank 17.04.2009 00:54
MM_tank
jde o možnost vzniku takového náboje, a jak píšeš - jak velký může být. průser je pokud by takový ná…
lední brtník 17.04.2009 06:22
lední brtník
Jednou jsem chtěl vyreklamovat jednu starší paměť, tak jsem po ní přejížděl 9 voltovou baterkou, neu…
marekdrtic 17.04.2009 12:46
marekdrtic
jo ? to já měl kdysi za úkol odprásknout pár věcí jako třeba grafika a piezzo zapalovač nestačil - d…
MM_tank 17.04.2009 13:04
MM_tank
Stačí to strčit na 5 až 10 vteřin do mikrovlnky a ten čip to zničí zevnitř - není nic vidět. Bacha n…
marekdrtic 17.04.2009 13:09
marekdrtic
Proti kradeni sw se tady hodne rozkrikujes a ted tohle? Myslis, ze je lepsi ukrast nejaky SW za par…
Radek 17.04.2009 13:43
Radek
Ano robi to len dementne hovado a kazdy kto ho stretne by mu mal minimalne jednu poriadnu vrazit cez…
mm 17.04.2009 16:21
mm
Je to jednoduché. Grafika byla zákazníka a občas, nepravidelně a zákeřně tuhla. Zákazník ji nosil k…
MM_tank 17.04.2009 19:41
MM_tank
Bodejť, diagnostici z RMA se s tím nebudou několik hodin srát - dají výrobek do testeru, pokud je PA… poslední
Prasak 18.04.2009 16:26
Prasak

Byl jsi někdy v nějaké firmě, kde dělal elektroniku? Proč myslíš, že maj ty talonety, pláště a vymezené prostory, kam tě bez výbavy nepustí. A že to nejsou dva nebo tři stoly s pájkama. Viz Celestika - 90% je v pásmu se speciální ochranou a garantujou tam nějakej xxx malej náboj na krychlovou/čtvereční jednotku. Velmi drahé pro firmy, které chtějí podpořit haoxy, nemyslíš?

Tazatel psal, že se toho procesoru chce dotknout, ne že si ho chce vyrobit:-p.

Celestika jak sem se dozvěděl osazuje plošné spoje, to je něco jiného než šáhnout na hotový procesor nebo třeba vyrobenou vga. Navíc nevím jestli nějaké stat. napětí nevzniká při výrobě a podobně, tak to tam mají prostě ošéfovaný.

Ideálně staticky nabitý člověk - řekněme na celých 15kilovoltů - má při běžné udávané kapacitě těla 100-200pf schopnost zadržet náboj 0,0000015-0,0000030 culombů /na čtvereční stopy si to převeď sám;-)/ a zasadit tak dané součástce energii 0,010-0,020 J. Když se vám zastaví pumpa dostanete 180-až 360J, však to známe z těch seriálů;-)

Netvrdím že statiská elektřina není.Ale není vůbec potřeba při práci s hw počítače řešit.

jde o možnost vzniku takového náboje, a jak píšeš - jak velký může být.
průser je pokud by takový náboj vznikal, částečně něco poškodil ale při testování se na to nepřišlo - teprve až v provozu u zákazníka.
proto mají v těch plošákárnách vodivé podlahy, jsou vyloučené umělé hmoty vyvolávající statiku, výrobní zóny kam můžeš jen s "esd" pomůckami (uzemňovací náramky, hadry, boty, vodivost těch krámů se měří), vysávání prachu je celkem problém a div ne zastavení výroby - prostě jde o to vyrobit to bez chyb.

pak přijde šmudla co odpojí pc od sítě (kostra), jezdí přitom po umělém koberci na umělé židli a vrtí se na ní v umělých hadrech, ani ho nenapadne se jednorázově vybít o topení, vytáhne procesor z bezpečí patice (proč?), omaká mu nožičky, a nakonec ti ho donese k reklamaci, ať už je vadný nebo nebo jen neumí přidělat chladič.
přiznávám že bych nemoh dělat v pc krámu, já bych ty reklamující děcka musel předhazovat medvědům.

Proti kradeni sw se tady hodne rozkrikujes a ted tohle? Myslis, ze je lepsi ukrast nejaky SW za par stovek nebo tisic nebo zkouset poskodit mobil nebo pameti nebo cokoli jine a pak je jit reklamovat? Pro me je tohle mnohem horsi, bohuzel takovych lidi je porad hodne, nezazil jsem to s elektronikou, ale s jinyma vecma na vlastni kuzi. Timto udelas skody jeste vetsi, nez kdyz nekdo nema legalne treba win. Navic v tomto pripade, ti vyrobce sw ze sveho nic neda a jen prijde o potencionalni zisk, ale v tomto konkretnim pripade ti vyrobce (prodejce, dovozce...) musi dat ze sveho, takze je to pro nej mnohem citelnejsi. Sorry, ze jsem OT, ale vadi mne tady ta pokryteckost a nemam to rad, ale uz mlcim.

Ano robi to len dementne hovado a kazdy kto ho stretne by mu mal minimalne jednu poriadnu vrazit cez hubu, ptz okrada kazdeho (a potom nadavajme preco u nas predajcovia maju ceny o 30% vyssie ako v zahranici). Sa divim MMTankovi ze tomu co chcel nicit grafiku rovno jednu nevrazil do drzky.
Vznika sice aj otazka ze preco by niekto nicil vyrobok za ktory mu daju ten isty vyrobok (ze by ten vyrobok nebol uplne vporiadku a na vine je teda aj vyrobca?) Samozrejme dovolene to neni a IMHO aj trestne.
Podla mna je detekovatelne akekolvek nicenie (aj mikrovlnkou) a hovadam prajem nech im to nabuduce nevyreklamuju.

Je to jednoduché. Grafika byla zákazníka a občas, nepravidelně a zákeřně tuhla. Zákazník ji nosil k nám do firmy, já jako servisní technik sem ji zkoušel a dospěl k závěru že fakt není ok ale je to dost neprůkazné. Pak se 2x posílala výrobci (dovozci do čr) s velmi podrobným popisem jak často a při čem blbne, s popisem dvou pc sestav kde blba. Dovozce ji vždy po měsící posílal zpátky s tím že je OK. Tahle hra nikoho nebavila, tak byl pověřen nejlepší řezník (MM_tank) setnutím hlavy té karty.Zcela mrtvá karta* reklamací prošla a došla nová;-)

Tohle by asi Radek, co se tak obořil na drtiče moc nepochopil:-D

* Statikou to nešlo ať jsem se snažil jak sem se snažil.

Bodejť, diagnostici z RMA se s tím nebudou několik hodin srát - dají výrobek do testeru, pokud je PASS, tak šup s tím zpátky. Jim je to jedno, připíšou si na konto dobrej kus a hotovo, jejich šéfové jsou spokojení, že jim podřízení dělají velký výkony. Jestli si někdo myslí, že tam každej kus testují ze všech stran, tak se plete. V tom případě je opravdu jednodušší daný výrobek zničit - diagnostik nazná, že je to opravdu mrtvý, pokud nenajde příčinu, tak se to hodí do šmelcu a zákazník dostane novej kus. Dost záleží na člověku, kterej to opravuje, některej se zastaví nad každou maličkostí, jinej případnou nestabilitu řeší tak, že to strčí do testeru a testuje kolem dokola, až to alespoň jednou projde a je hotovo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru