Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Růžový obraz na monitoru

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala co mám dělat s tím, že mi zhruba po 10 - 15 minutách po zapnutí počítače zrůžoví monitor? Někde jsem se dočetla, že to je způsobeno už špatným datovým, nebo napájecím kabelem k monitoru, ale to jsem včera již vyloučila, poněvadž jsem koupila nový monitor včetně obou kabelů a tím pádem vše vyměnila a obrazovka zrůžověla stejně..
Ještě bych ráda dodala, jak jsem se dočetla na internetu, že by to mohlo být grafickou kartou a že mám vysát počítač, což nemohu, poněvadž je ještě v záruce a otevírat ho tedy raději nechci.
Zkusila jsem aktualizovat grafickou kartu a dokonce jsem přes noc smazala a znova nainstalovala Windows a ani v tom chyba není, monitor je stále růžový..
Jestli to pomůže tak mám:
Grafickou kartu NVIDIA GeForce 6200SE TurboCache(TM)
Microsoft Windows XP Home
Intel Pentium 4 CPU 2,93 GHz
512 MB RAM

Budu moc ráda, za každou radu.
Děkuji moc. Anet

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji za rady, ale ještě než budu měsíc bez PC, opravdu to nejde nějak vyřešit jinak než servisem? nový
K.Any 17.04.2009 11:42
K.Any
pokud máš PC v záruce a nechceš o záruku přijít tak je servis nejlevnější a nejjednodušší volba.. po… nový
rychlik91 17.04.2009 11:46
rychlik91
Pokud to skutečně není ten kabel ani monitor a karta nemá dva konektory pro monitor, jestli by nešel… nový
Zarniwúp 17.04.2009 15:01
Zarniwúp
Já dal na to, že to je kabelem a zaviklal jsem trochu koncovkou kabelu od monitoru v počítači a pomo… nový
PCold 14.06.2015 23:21
PCold
Dotaz je šest let starý, připadáš si v pořádku? nový
karel 14.06.2015 23:23
karel
Jo, jen vidí trochu růžově. :-) poslední
czcharlie 14.06.2015 23:34
czcharlie

pokud máš PC v záruce a nechceš o záruku přijít tak je servis nejlevnější a nejjednodušší volba.. pokud nechceš být bez PC tak se zkus poptat známých jestli ti někdo nějakej nepůjčí.. sou lidi co jich doma mam několik a používaj z toho max. dva.. mimojiné dá se sehnat PC s roční zárukou za 1000Kč ale je to spíše jen na internet popř. starší hry..

Pokud to skutečně není ten kabel ani monitor a karta nemá dva konektory pro monitor, jestli by nešel vyzkoušet ten druhý, tak jedině ta reklamace.
A v počítači nic nevysávej ani v budoucnu, i kdyby jsi se do něj dostala. Čistit stlačeným vzduchem.

Já dal na to, že to je kabelem a zaviklal jsem trochu koncovkou kabelu od monitoru v počítači a pomohlo to. V diskusích na téma růžová obrazovka třeba někdo vyměmí monitor a píše, je to stejné, obraz je pořád růžový. Nemyslím si, že to bude jiná příčina, myslím si, že je to špatný kontakt, a to nemusí být chyba koncovky kabelu monitoru, může být příčina špatného kontaktu v té koncovce u počítače, tak se kontakt výměnou monitoru nezlepší.. Takže prostě doporučuji s koncovkou párktát zaviklat, až se kontakt zlepší. Ještě bych se také pozorně podíval na jednotlivé kontakty, jestli není na nich nějaký viditelný nedostatek - znečištění, ohnutí a pod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru