Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Program na odstranění chyb v systému

Ahoj, před nějakou dobou jsem si stáhnul zkušební verzi jednoho programu, který opravuje chyby v systému atd. (ta zkušební verze jich opraví jen 15), ale zapomněl jsem název toho programu. Doufám, že někdo víte, o čem mluvím a poradíte mi. Díky :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ohledně takových programů existuje na Poradně schizma. Je tu jak skupina zuřivých příznivců čističů…
Paullus 23.04.2009 12:29
Paullus
Paullusi, co pořád máš s tou zuřivostí? Tady mkmt linkuje vyjádření Marka Russinoviche. http://pc.p…
Vladimir 23.04.2009 16:44
Vladimir
To mas sice asi pravdu, ale je tady na poradne par lidi, kteri s temato programkama maji kladnou zku…
Radek 23.04.2009 16:57
Radek
Jak víš, že "zrychlení" počítače dosáhl ten program právě tím, že vyčistil registry? Já bych spíš vi…
Vladimir 23.04.2009 17:14
Vladimir
Ja nevim cim je dosahl, vis moc dobre, ze tomu nerozumim a v tomto s tebou diskutovat nemuzu a ani n…
Radek 23.04.2009 17:18
Radek
Ja nevim cim je dosahl, vis moc dobre, ze tomu nerozumim ze se ti po pouziti nejakeho "cisticiho" p…
mkmt 23.04.2009 17:40
mkmt
Ano, konretne tady se nekteri bavili o registrech, ale obecne se tady na poradne tento "fenomen" tyk…
Radek 23.04.2009 17:43
Radek
ja viem, nezaujima ta ako, hlavne ze rychlo aj keby to malo oddrbat pol systemu, tazko diskutovat be…
mkmt 23.04.2009 18:10
mkmt
Ach jo, jestli se chces hadat, tak budes muset za nekym jinym, rekl jsem ti to jasne uz jednou. Tohl…
Radek 23.04.2009 18:22
Radek
Zaujimat by ta to malo. Ptz ak to napr vypne prefetch, tak sice hura mas plochu ale spomalenie sa pr…
MM.. 23.04.2009 18:26
MM..
ty to beries prilis osobne, nikdo ti predsa nezakazuje tie programy pouzivat na druhej strane sa ne… poslední
mkmt 23.04.2009 19:07
mkmt

Paullusi, co pořád máš s tou zuřivostí?

Tady mkmt linkuje vyjádření Marka Russinoviche. http://pc.poradna.net/f/view/371464-cisteni-regist ru-atd?page=r371621#r371621. Mark je člověk, který ví o Windows víc, než my všichni tady dohromady. Polemizovat s ním je něco jako kdyby pingl z hospody od vedle chtěl diskutovat o teorii relativity s Einsteinem. Na kterou stranu se v téhle imaginární diskuzi kdo postaví je sice jeho věc, ale...

To mas sice asi pravdu, ale je tady na poradne par lidi, kteri s temato programkama maji kladnou zkusenost (pochybuju, ze by lhali, viz primo autor prispevku, na ktery se odkazujes, ale take dalsi lide) a na svym systemu poznaji urcite (jakekoli) zlepseni, takze nekde asi bude zakopanej pes. Ja tem par lidem z poradny verim, protoze par podobnych veci pouzivam. Zmeny jsou na pc citit i pres to, ze tady nekteri mermomoci tvrdi opak a nemusim na to byt zadnej PC guru, abych zjistil, ze je system rychlejsi nebo se neco driv otevre.

Ja nevim cim je dosahl, vis moc dobre, ze tomu nerozumim a v tomto s tebou diskutovat nemuzu a ani nebudu. Mne jde proste o vysledek a ten je viditelny. Myslim si ale, ze treba tohle

Nejčastější laciný trik optimalizačních programů je nastavení menudelay v průzkumníku a vypnutí animací.

nema nic spolecne s tim, ze se ti po pouziti nejakeho "cisticiho" programu zrychli start PC. Ted jsem si jeste vsiml, ze pises o animacich. Mam na tomto PC vistu 64 a animace jsou i po pouziti podobnych programku stale zapnute a vista je lepsi nez predtim.

Ja nevim cim je dosahl, vis moc dobre, ze tomu nerozumim

ze se ti po pouziti nejakeho "cisticiho" programu zrychli start PC

myslim, ze sme sa tu bavili konkretne o cisteni registrov, nie v obecnej rovine, to zrovna tak mozem argumentovat tym, ze som urobil format a tym som zrychlil start PC

Ano, konretne tady se nekteri bavili o registrech, ale obecne se tady na poradne tento "fenomen" tyka vsech podobnych programu a par lidi, kterym naskakuje husi kuze, jen kdyz nekde uvidi jmeno nektereho z nich. Pokud to nevis, tak si projdi poradnu hledanim. Vic ti k tomu nemam co rict. Navic autor dotazu se ptal na program na odstraneni chyb, takze nejen na registry.

A jeste jsem nevidel program na cisteni registru, ktery ti vypne animace a zmeni nejake nastaveni "menudelay". Myslim, ze Vladimir reagoval na multifunkcni programek, o kterem psal Paullus (XP manager).
Musis se podivat, na co reagoval, takze se nejednalo pouze o cisteni registru.

Ach jo, jestli se chces hadat, tak budes muset za nekym jinym, rekl jsem ti to jasne uz jednou. Tohle je muj posledni prispevek, kterym na tebe reaguju. Pokazde reagujes na neco jine, nez o cem ja pisu, klidne to delej dal, ale beze me.

1. Nikde jsem nepsal, ze cistim a klidne si necham oddrbat pul systemu,

hlavne ze rychlo aj keby to malo oddrbat pol systemu

mas opravdu velice zajimave dedukce. Nejsi ten vestec Brazda z Prahy? Pak si kup lepsi virgulku, protoze ti nefunguje.
2. Pokud bys nekdy takovy "multi" programek pouzil nebo i nejaky obycejny na registry, tak bys vedel, ze kazdy trosku slusnejsi si dela zalohy sam anebo rovnou vytvori bod obnovy. Zase sis neco vydedukoval, ale dedukuj dal, mohl bys byt prognostik, tem to slo taky tak "dobre". Za dalsi ja mam zalohy celyho systemu, kdyby nahodou selhaly i tyto zachytne body, takze by me nejake velke selhani neceho, az tak moc netrapilo.
3. Ty mozna znas subjektivni pocit narustu rychlosti. Tento pocit ja neznam, nemam ho. Ja mam skutecny pocit a taky to vidim (a nejsem sam), ale to sem uz nepatri. Nebudu se dohadovat jak 5 lete decko.
4. Jo, nezajima me jak, staci mne, ze to je rychlejsi. Nema duvod me to zajimat, od toho jsou programatori, kteri takove programy delaji.

Zaujimat by ta to malo. Ptz ak to napr vypne prefetch, tak sice hura mas plochu ale spomalenie sa prejavi inokedy. Alebo ked o 4mesiace zistis ze ti nieco nejde co vsetkym ostatnym ide (napr. tam o 4mesiace strcis nejake nove USB zariadenie alebo sa dostanes k nejakemu video v mpeg2, co nie je bezne a bez cistica by ti mozno slo, apod) tak urcite ta okamzite napadne ze to sposobil pred pol rokom cleaner. No urcite. A zaloha spred polroka ti bude vies na co.
Inac u teba bolo zlepsenie tusim po defragmentacii, co je snad logicke, to ale nema nic spolocne s cistenim. Defrag neni ziadne cistenie.

ty to beries prilis osobne, nikdo ti predsa nezakazuje tie programy pouzivat

na druhej strane sa nemozes cudovat, ze ak tomu nerozumies a nechces rozumiet, tak potom tvoje argumenty zakladajuce sa na subjektivnych pocitoch(a nikto ti ich neberie), nie su pre mnoho ludi akceptovatelne

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru