Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunguje připojení místní síťě

Dobrý den, mám menší problém, když odpojím kabel u notebook (od síťě) tak po mě stacionár začně řvát, že jsem ho odpojil od místní síťě, je v tom ale háček, když odpojím stacionár tak notebook po mě nezačně řvát, mimochodem oba dva PC v místní síťi vidím. Ale ke stacionaru se nepřipojím, přikládám foto, co mi vyskočí, když rozkliknu ikonu stacionáru... Díky za rady.

OS-notebook má Visty a stacionár XP

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mam ten samy problem,taky bych ho chtel vyresit, ve vistach to sdileni nechapu dodnes...Asi to tam j…
Wavit 24.04.2009 20:19
Wavit
až budeš mít ten samý problém, budeš mít dva počítače připojené k netu přes wifi každý samostatně, a… nový
lední brtník 24.04.2009 21:33
lední brtník
Vyssie som dal linky na navod od Microsoftu, je to tam myslim popisane jasne aj s postupom. poslední
MM.. 24.04.2009 22:30
MM..

až budeš mít ten samý problém, budeš mít dva počítače připojené k netu přes wifi každý samostatně, a mezi sebou propojené přes druhé síťovky. tyto druhé sítovky by měly mít adresy z jiného rozsahu než je wifi síť, a je nesmysl je nastavovat na dhcp když zde žádný dhcp poskytovač není.

máš to přesně tak zapojené, nebo je tvůj problém jenom se sdílením a s tímto dotazem to prakticky nesouvisí?
sdílení ve windows znamená zároveň nějaká přístupová práva a tedy i nějaké ověření uživatele. (síť může fungovat - to byl hlavní smysl tohoto dotazu, ale z nějakého důvodu nemusí jít sdílení).

dokud si neujasníš jaké verze windows máš, je zbytečné něco řešit. začni tím že zjistíš zda používáš zkriplenou verzi home, anebo normální windows ale máš třeba zapnuto zjednodušené sdílení.
(osobně je mi zcela jedno kde se co ve vistě nastavuje, když to výrobce systému neumí zachovat stejně jako v předchozí verzi, pak ať si problémy s novou verzí řeší sám)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru