Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno uložení psaného textu na cd nebo dvd

ahoj,potřebuji fotky a psaný text z internetu(psaná kronika)uložit na cd nebo dvd tak,aby fungovaly v dvd rekorderu.S obrázky si myslím nebude problém,uložím si je do pc,poté vypálím,ale nevím si rady s textem.Kdyby byl krátký,tak típnu obrazovku,uložím,vypálím a myslím,že by to fungovalo,ale ten text je dost dlouhý(1 stránka,ale musí se posouvat).Nechce se mi obrazovka típat naněkolikrát.Jsou to stránky jedné vesničky,budu to dělat pro někoho kdo nemá internet a může si to prohlédnout jen na dvd.Poradíte mi někdo prosím? Díky M.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
co myslíš dvd rekordérem - stolní krám připojený k tv? tam bych podobné hlouposti ani nezkoušel: Já…
lední brtník 26.04.2009 15:16
lední brtník
já jen pro úplnost, nějak jsem generoval nesmysly: ie ukládá archív .mht, a jde samozřejmě o komplet… poslední
lední brtník 26.04.2009 18:00
lední brtník

co myslíš dvd rekordérem - stolní krám připojený k tv? tam bych podobné hlouposti ani nezkoušel:

Já bych to napsal v Power Pointu a uložil jako .jpg,tím by se to vyřešilo.
stejne jako kolega powerpoint a dat tomu priponu .jpg

1. dvd přehrávač nejspíš nebude umět ani číst .txt - a kdyby jo, zkrachuje na kódování souboru a velikosti zobrazené stránky.
čili samotný text zkopírovat přes schránku do nějakého editoru (notepad, office s trochu tučnějším písmem) - a postupně ukládat prinstscreeny/výřezy s rozměry max 640*480px (může záviset na možnostech rekordéru i tv) - do .jpg formátu. jpeg je zdaleka nejhorší komprese pro čitelnost textu, ale ten přehrávač nemusí nic jiného umět.

2. pokud jde o pc s dvd mechanikou, které jen není připojeno k netu, máš dvě možnosti:
označit oblast k tisku bez zbytečných postranních menu, a nechat vytisknout do pdf souboru (přes doinstalovanou virtuální tiskárnu pokud máš).
anebo uložit jako kompletní hltml stránku - v ie vznikne jediný komprimovaný soubor .hta, normální prohlížeče to ukládají jako html stránku + podadresář s obrázky.

výsledné obrázky či soubory nahrát na datové cd a vysmahnout (v případě stolního přehrávače pamatovat že nemusí podporovat multisession).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru