Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vedení elektriky, internetu a televize ve zdi - jaké kabely použít?

Nedávno jsem řešil něco podobného - dělám rekonstrukci koupelny, která je průchozí mezi dvěma pokoji, takže jsem jsem preventivně chtěl natáhnout ve zdi datové rozvody (propojit pokoje cca 12 metrů), než se koupelna obloží a pak by nebylo kudy.

Do husího krku jsem dal UTP kabel (tuším cat5e), klasický koaxiální kabel 75ohm (takový silnější, poctivý se stíněním a pevným jádrem - drátem), a desetižilový kablík - něco jako zvonkový drát, označení CMSM nebo tak nějak - může se hodit např. pro domovní zvonek, telefon, a podobně. A ještě jsem husím krkem protáhl provázek, kdyby někdy v budoucnu bylo potřeba protáhnout jiný kabel, tak to jde lépe, když se uváže a tahem k sobě protahuje.

Kabely ještě nejsou zapojené, a asi jen tak brzy nebudou - bylo to děláno čistě jako rezerva a příprava do budoucna. Takže nemůžu dát reference, jak je to s rušením a podobně. Ale věřím, že by v tom neměl být problém.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny