Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rozdvojka jack 3,5 s přepínačem A/B

"Tvzení, že by ta připojená sluchátka měřitelně zkreslila zvuk z výstupu zvukové karty je prostě komické" - vobec to nie je komicke, zavisi to od impedancie vystupu zvukovky. Ak by bola vyst.impedancia relativne velka, tak tie sluchatka (ak aj zanedbam dost vaznu vec - skreslenie vplyvom frekvencne zavislej impedancie sluchatok) by znizili uroven vystupneho signalu, t.j. vytacal by si viac hlasitost v PC (= riziko znacneho skreslenia pri prebudeni hlavne prejavujuce sa napr. u "bum bum bum" disko hudby :-)), alebo vytacal hlasitost na reprakoch (= vyssi sum).

Ak ma zvukovka nizku vystupnu impedanciu (ma na vystupe zosilovac), co asi dnesne zvukovky bezne maju, ked tam vpohode idu sluchatka, tak by s tym nemal byt problem, sluchatka to budu ovplyvnovat relativne malo, sluchom nepostrehnutelne (ale meratelne 8-))

K povodnemu dotazu: Ak nema sluchatka s regulaciou hlasitosti, da sa to vyriesit aj rozdvojkou u PC a predlzkou jack-jack, ktorej jeden koniec bude na stole, a sluchatka by sa z neho proste vytahovali, aby nehrali ked hraju repro. Myslim ze to nie je az taky problem vytiahnut jeden jack.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny