Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Při spuštění PC dojde vždy k restartu

zdravim, asi pred tydnem se mi stalo, ze sem zapl pocitac a po nacteni OS (mam XP) se na velmi kratkou chvili objevi nejaky modry okno, kde jediny, co jsem schopnej za tu chvili precist, je "poškozený soubor". comp se hned na to restartuje a za 10 sekund me to hodi do okna, kde mi to rika, ze pri minulem vypnuti pocitace doslo k chybe a tak.. a muzu to spustit bud v nouzovym rezimu, normalne, nebo podle posledni znamy konfigurace. jeste vcera jsem dal spustit beznym zpusobem a nebyl problem, operacni system se rozjel a ja mohl normalne pracovat. ale dneska se to po opetovnem nacitani zase restartovalo a tak to je porad dokola, nechce se to vubec rozjet. zkousel jsem to spustit i v nouzovym rezimu. uplne poprvy se mi to podarilo, ale pak jsem comp vypnul a ted to nefunguje ani v tomhle rezimu (zase modra obrazovka a restart). prochazel jsem tady nejaky temata a tam byly nejaky rady na podobny problemy, tak jsem vyzkousel spustit pocitac jen s jednou RAMkou (mam dve v dual channelu), ale nic. nastaveni v biosu jsem hodil na dafaultni, ale nic. ani vyluxovani nepomohlo. hlavne nevim, v cem by mel byt problem a na co bych se mel zamerit.. vlastne ani nevim, jestli to je hardwarem, kdyz se to stavalo i pred tim, ale pak to normalne pracovalo.. takze se chci zeptat, jestli nekdo z vas uz na tenhle problem nenarazil nebo treba nevi, jak na to, protoze uz z toho docela silim :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no, když dáváš F8 po bootování - nemš v nabídce Vypnout automatický restart při chybě ? Pokud ano, t…
Gazzy 18.05.2009 18:32
Gazzy
takze jsem zrusil to automaticky resetovani a je tam napsany: STOP: c0000218 (chyba souboru registru…
HfRox 18.05.2009 18:58
HfRox
cs
Gazzy 18.05.2009 19:30
Gazzy
dik moc, vyzkousim a pak napisu, jak to dopadlo :)
HfRox 18.05.2009 19:40
HfRox
no, takze moc daleko jsem se nedostal.. pri spusteni instalacniho ceda mi to v prubehu nacitani neja…
HfRox 19.05.2009 00:00
HfRox
Konzole pro zotavení - BIOS-nastavení bootoání z CD-při načíání zmáčknout libovolnou klávesu, aby to…
Gazzy 19.05.2009 06:57
Gazzy
no tohle vsechno vim, ale ta uvodni nabidka se mi nezobrazi, skoci to rovnou do vyberu disku, na kte…
HfRox 19.05.2009 11:10
HfRox
Jojo. Nedávno jsem recovery konzoly použil u kamaráda, postupoval jsem, jak jsem napsal a fungovalo…
Gazzy 19.05.2009 14:19
Gazzy
tak jsem od kamarada ziskal to jiny cedo a nebyl s tim problem, ta uvitaci stranka nabehla a do ty k…
HfRox 19.05.2009 15:23
HfRox
není normální. Znamená to, že na dané soubory nemáš právo. Při práci s konzolou pro zotavení by ses…
touchwood 19.05.2009 16:10
touchwood
tak jsem na to prisel. ac jsem cestu, kdyz se ty windowsi nainstalovavali, nijak nemenil, tak to nen…
HfRox 19.05.2009 19:22
HfRox
tím řešíš akorát poškozené soubory registrů - ale netušíš proč se to stalo. někdo něco taktoval? pr… poslední
lední brtník 19.05.2009 20:21
lední brtník

no, když dáváš F8 po bootování - nemš v nabídce Vypnout automatický restart při chybě ? Pokud ano, tak to dej, až se ti zresetuje PC, tak tu obrazovku vyfoť (už nezmizí, dokud nerestartuješ PCú, a fotku vlož sem...

takze jsem zrusil to automaticky resetovani a je tam napsany:
STOP: c0000218 (chyba souboru registru)
registr nemůže zavést podregistr (soubor):
\SystemRoot\System32\Config\Software
nebo jeho protokol nebo alternativní kopií.
soubor je poškozen, nebyl nalezen nebo do něj nelze zapisovat.

Konzole pro zotavení - BIOS-nastavení bootoání z CD-při načíání zmáčknout libovolnou klávesu, aby to skočilo do instalace (apson u Home to tak mám)-v úvodní nabídce zmáčknou R-přihlásit s k příslišné instalaci windows (IMHO tam bude jen jedna)-a si tam

tak jsem od kamarada ziskal to jiny cedo a nebyl s tim problem, ta uvitaci stranka nabehla a do ty konzole sem se dostal.. jen me ted zarazi, ze jsem chtel zkopirovat ty soubory, ale po potvrzeni prikazu se objevi "Přístup byl odepřen". coz asi znamena, ze se to nezkopirovalo, ne? a jako tu adresu (rika se tomu adresa? :-)) toho souboru jsem zadal spravne, aji sem pred tim vytvoril tu slozku tmp.. nebo to odepreni je normalni?

není normální. Znamená to, že na dané soubory nemáš právo. Při práci s konzolou pro zotavení by ses měl na začátku přihlásit administrátorským účtem. Učinil jsi tak?

Jinak další možné řešení je použít nějaké klikací liveCD s linuxem (Ubuntu) NEBO windowsovské "klikací" BartPE (postup s kopírováním, přejmenováním atd. dle manuálu je totožný, jen se používá jiných nástrojů, než příkazů konzole)

tak jsem na to prisel. ac jsem cestu, kdyz se ty windowsi nainstalovavali, nijak nemenil, tak to neni ve slozce windows (jak to je v tom manualu), ale ve WinXP. a po prikazu kopirovani s tim, ze misto windows jsem dal dal WinXp, se to bez problemu zkopirovalo. jen ten soubor Software to nechce zkopirovat, hlasi to, ze to nelze..

tím řešíš akorát poškozené soubory registrů - ale netušíš proč se to stalo. někdo něco taktoval?

protože jsou windows nainstalovány v nezvyklé složce - a pokud nikdo při instalaci nic neměnil - ty máš nainstalované dvoje windows na stejném disku? nebo někdo něco přeinstalovával? a nedojebal náhodou někdo z druhé instalace tu první?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru