Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Základní deska - jakou značku by ste mi doporucili?

noooo... tak jednoduché to s MSI zase až tak není.

Její problém je to, že nemá rozděleny "sračky" a "normální a lepší" produkty (jako třeba ASrock+Asus). Na druhou stranu případ "kondíky" je už HODNĚ starý. Na MSI jsem postavil hodně počítačů a můžu říct, že všechny ještě jedou, dokonce i PC z roku 2000 (nebo 2001, už se nepamatuju), které má desku KT7Turbo (jež byla jednou z "vybuchovacích").

Dražší MSI desky jsou perfektní, stejně jako ty levnější, osobně bych se je odvažoval srovnávat s Asusem. Největší problémy jsou (logicky) s nejlevnějšími deskami, ale pokud stavíš fakt levné PC, tak i 3 kila jsou poznat, navíc v takových případech nasazuju "chladné" a levné CPU, takže ani produkce tepla není nejvyšší a celé to pak i funguje, navíc morální životnost levného PC je málokdy více než 3 roky..

edit: co naopak rozhodně nedoporučuju, jsou grafiky MSI, tam vždy došlo na problémy s chlazením, které třeba nikdy nebyly u opovrhovaného Sapphire.

edit2: a ještě něco: důležité je, že si musíš vybírat kvalitní čipsety. Nikdy jsem (pokud to bylo v dané době možné, což v době KT133 nebylo) stavěl na co nejkvalitnějším čipsetu (tedy u AMD to bylo KT133, AMD761, nForce2+3, ATI RD3200, AMD690/740/780/790, Intel pak výhradně na Intelu), protože kvalitní čipset už sám o sobě zajišťuje 70% stability (jednoduše výrobce nemusí tak moc ladit aby to spolehlivě chodilo). Zbytek je součástková základna a kvalita provedení PCB

edit3: btw, vím, že jedno MSI s AMD761 taky dodnes běhá.. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny