Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router - výpadky sítě

router když má povoleno nastavovat adresy pomocí dhcp, jim buď rezervuje třeba celý rozsah 192.168.0.2-.254
anebo rozumněji jen část 192.168.0.100-.200 (vlastní adresa routeru je například 192.168.0.1).
v prvním případě se při nastavení statické adresy pc můžu strefit do už přiřazené adresy jiného pc, ve druhém bych volil pevné adresy <.100
při ručním nastavení proto potřebuju vybrat vhodnou ip (třeba 192.168.0.10), masku (255.255.255.0), bránu dělá adresa routeru (192.168.0.1), a dns (buď brána routeru, nebo rovnou adresa isp, router už to přepošle).

když nechám automatické nastavení na dhcp routeru, můžu tak nechat i nastavení dns serverů v pc. nebo jak píšeš je zadat ručně (doporučovalo se u neschopného připojení, třeba gprs).

pokud mám pc za routerem, nemůžu mu nastavovat adresu kterou jsem dostal od providera (77.48.235.x) - ta přes router neprojde. ta se nastavuje právě na wan vstup routeru a nikam jinam.

vista aspoň před service packem 1 mívala někdy potíž s připojením s dhcp nastavením: wifi karta po zapnutí hledá nějakou síť kterou má na seznamu - tvoje domácí by měla být předvolená. musí se s ní domluvit na zebezpečení (obvykle wpa - jak jsem psal, asusí centrum to neumělo). a přes wifi se ještě musí domluvit s routerem, jakou dostane ip adresu od dhcp.
dhcp se dá trochu vytunit, že těm krámům podle jejich zobrazené fyzické/mac adresy v menu routeru rezervuješ statické adresy z dynamického rozsahu. ve wifi statistikách routeru pak vidíš cizího návštěvníka podle cizí adresy.

netuším jaké zabezpečení zvládá mobil, tipuju že wep, což je jen o trochu lepší než nic.
nebo možná technik jen zahesloval admina na routeru a wifi máš nezabezpečené dodnes - nějaké heslo (hvězdičky) pro wifi by mělo být vidět v administraci routeru - wifi - šifrování wpa/wep.

Pak se s tim neco stalo, nesel net na zadnym pc, odpojila jsem ho a pripojila jen jeden pc ...
až to příště nastane, dej sem pak celý výpis ať je jasně vidět co je špatně. jinak to jak dnes budem páčit půl dne, a není to k ničemu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny