Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router - výpadky sítě

kanál jsi změnila - a já ti na to připsal, ať je to na nějaký, který má kolem sebe volno.
píšeš že na stejném kanálu je ještě cosi, a samozřejmě nikdo tady nevidí jestli je to kanál před změnou nebo až po. snad už si rozumíme.

A ktere tam mam zadat??
statická ip adresa: nastavuje se ve všech počítačích, ve vlastnostech tcp/ip, příklad viz výše. pokud by se tvé problémy s připojením vyřešily změnou wifi kanálu tvého routeru, nech to už být protože tato komunikace nemá smysl.

domácí router funguje tak, že jedinou adresu, kterou máš od poskytovatele netu, nastavíš vstupu svého routeru.
router na výstupu vytvoří vlastní síť pro hafo domácích zařízení, v 90% případů kolem typické adresy 192.168.0.1
na této adrese není nic tajného, protože je to vyhrazený rozsah privátních (interních) sítí které se nikdy nemohou objevit na internetu. těchto interních sítí s touto adresou existují možná milióny.
o přesměrování toku mezi domácí sítí s tvými počítači, a veřejnější částí internetu kde je tvůj provider, se stará jen tvůj router. domácí počítač před router nevidí a nemůže vypsat tvoji vnější adresu.
a proto je zatajování těchto adres - zvenčí "zpřed routeru" nedostupných - házením klacků pod nohy, protože bez informací nejde odpovědět jak nastavit hodnoty pro tcp/ip.

kdesi výše je uveden údajný typ routeru, nejspíš opsaný ze štítku opět tak ledabyle že podle tohoto názvu nejde dohledat existující model. čili nejde ani poradit kde v menu toho krámu co změnit (třeba ať dhcp nezabírá celý přidělovaný rozsah, ať nejsou kolize se statickými adresami).

"tož brum" je terminus technicus. každý brtník tímto vyjadřuje, že se s vláknem a jeho účastníky loučí, že pokračování v tomto duchu nemá smysl - za těchto neinformací plýtváme svým časem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny