Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s výpadky Wifi u routeru od O2

Potřeboval bych poradit s Wifi od O2. Přišel mi samoinstalační balíček od O2 a po zapojení neustále vypadává Wifi spojení. Po kabelu jede internet normálně, ale pokud kabel odpojím a chci jet přes Wifi tak neustále padá spojení. Jinak jedná se o klasický modem O2 který mají v tuhle chvíli v nabídce a sice Huawei EchoLife HG520i.
Notebook na kterym mi to padá je Dell Latitude E6500 s vestavěnou wifinou, systém Windows XP SP3. Zkoušim se připojit i přes telefon se symbianem a vypadává to taky. Chci se tedy zeptat někoho znalého věci jestli se jedná o problém routeru jako takového nebo jestli se dá někde něco nastavit a tím zamezit neustálým výpadkům. Ještě dodám, že konfigurace připojení byla provedena pomocí dodaného CD od O2. Předem díky za každej tip.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě dodám, že konfigurace připojení byla provedena pomocí dodaného CD od O2 a co tak to nastavit…
touchwood 07.06.2009 15:09
touchwood
No dělal jsem to prvně a volil jsem, alespoň jsem si to myslel tu nejjednodušší cestu. Pokud mi polo…
astaroth 07.06.2009 22:58
astaroth
Pokud se do něčeho pouštíš, měl bys o tom alespoň něco vědět.. začni zde: 10.0.0.138 zbytek viz: h…
touchwood 07.06.2009 23:04
touchwood
Jo máš pravdu. Když mi to doma ( Teď tady řešíme případ mého tatíka ) dělal technik tak jsem mu kouk… nový
astaroth 08.06.2009 00:03
astaroth
tak základem je uvést router do defaultu (tedy továrního nastavení), následně nastavit prakticky jed… nový
touchwood 08.06.2009 06:48
touchwood
Na to abys nastavil Wifi router nepotrebujes nic instalovat, staci web-browser (prohlizec) a jen zad… poslední
virus 08.06.2009 08:04
virus

No dělal jsem to prvně a volil jsem, alespoň jsem si to myslel tu nejjednodušší cestu. Pokud mi polopatě popíšeš postup jak to zprovoznit budu jedině rád, ono totiž neexistuje k tomu jakýkoli manuál nebo tak něco. Jediný co k tomu je je popis jak zapojit router do zásuvky k PC atd., co se týče konfigurace ani řádka.

Jo máš pravdu. Když mi to doma ( Teď tady řešíme případ mého tatíka ) dělal technik tak jsem mu koukal přes rameno a vim, že mi to nastavení přes tohle http ukazoval, dokonce jsem si v tom sám měnil název atd., ale problém byl v tom, že samozřejmě tohle http jsem z hlavy nevěděl a původně si myslel, že právě tohle najdu někde v popisu na tom CD, tam ale samozřejmě nic nebylo a místo toho na mě vyskočil ten jejich průvodce. V tuhle chvíli mi jde hlavně o to jestli dle zkušeností ostatních je chyba někde v nastavení nebo v samotném routeru. Jde mi hlavně o to, aby kdyby to bylo routerem tak jsem to moh co nejdřív reklamovat, protože když jim to vrátim tušim do čtrnácti dnů, že je to nefunkční tak mi daj kus za kus a jinak jim to tam bude hnít měsíc.

tak základem je uvést router do defaultu (tedy továrního nastavení), následně nastavit prakticky jediné: SSID, WPA-TKIP šifrování (někdy též WPA-PSK) a heslo (min. 8 znaků, neslovníkové). Uložit. Restartovat Router.

V PC pak vypnout wifi tool od výrobce, použít ten integrovaný, co je ve Windows.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru