Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztišení zdroje

Poradí mi někdo, jestli je možné nějak ztišit zdroj nebo upravit regulaci otáček ventilátoru a jestli je to bezpečné ? Mám zdroj Cooler Master eXtreme Power Plus 500W. V klidu a při běžné práci na PC je tichý, ale jakmile spustím nějakou hru, rozjede se vantilátor naplno a dost hučí. Výkonově přitom musí bohatě stačit, předtím jsem měl zdroj 350 W a navíc nemám zrovna nejvýkonnější PC ( Intel Celeron 2.93GHz, 2 Gb RAM DDR2, Asus GeForce 8500 Gt ...) Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ono to predsa zavisi od toho ze jak dobre odvadzas teplo z kejsu. Ked nemas vzadu ziaden dodatocny v… poslední
MM.. 10.06.2009 16:03
MM..

Ono to predsa zavisi od toho ze jak dobre odvadzas teplo z kejsu. Ked nemas vzadu ziaden dodatocny vetrak tak vsetok horuci vzduch z PC (pri zatazi sa zahrieva aj CPU, grafika, chipset, atd) musi ist cez zdroj a ten sa z toho moze zblaznit a vetrak pusti naplno. Mohlo by pomoct lepsie si premysliet tok vzduchu v skrini, prip. na zaciatok len jednoducho dozadu na kejs dat dodatocny vyfukovaci 12cm vetrak.
Dalsia vec je odkial vies ze huci zdroj? Nehuci nahodou grafika? Vetrak na CPU? Tie maju tiez regulovane vetraky a pri zatazi sa omnoho viac hreju.

Ked huci urcite zdroj a nie neico ine, a ked mas aj dodatocny vetrak vzadu vyfukovaci, a nepomaha, tak asi kupit iny tichsi zdroj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru