Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztišení zdroje

Poradí mi někdo, jestli je možné nějak ztišit zdroj nebo upravit regulaci otáček ventilátoru a jestli je to bezpečné ? Mám zdroj Cooler Master eXtreme Power Plus 500W. V klidu a při běžné práci na PC je tichý, ale jakmile spustím nějakou hru, rozjede se vantilátor naplno a dost hučí. Výkonově přitom musí bohatě stačit, předtím jsem měl zdroj 350 W a navíc nemám zrovna nejvýkonnější PC ( Intel Celeron 2.93GHz, 2 Gb RAM DDR2, Asus GeForce 8500 Gt ...) Díky

Předmět Autor Datum
Když to takhle reaguje na změnu zátěže, tak zřejmě proto, že teplota chladičů uvnitř stoupla, což je…
jirka44 10.06.2009 12:32
jirka44
Poradí mi někdo, jestli je možné nějak ztišit zdroj nebo upravit regulaci otáček ventilátoru a jestl…
MM_tank 10.06.2009 12:55
MM_tank
CoolerMastery nepatri mezi nejtissi zdroje, tak bych jeho akusticke projevy bral jako dogma. Zkusit…
mif 10.06.2009 14:45
mif
Ono to predsa zavisi od toho ze jak dobre odvadzas teplo z kejsu. Ked nemas vzadu ziaden dodatocny v… poslední
MM.. 10.06.2009 16:03
MM..

Poradí mi někdo, jestli je možné nějak ztišit zdroj nebo upravit regulaci otáček ventilátoru a jestli je to bezpečné ?
Bezpečné hrabat se ve zdroji rozhodně není. Nikdo ti asi nic neporadí ať tě potom nemá na svědomí/nebo byt kde bydlíš

To že zdroj při větší zátěží přidává otáčky ventilátoru je normální. Je otázka jak si s tím výrobce pohraje a jak regulace funguje. Jediné co podle mě můžeš udělat je vyčistit zdroj od prachu /pokud tam je/, dá se koupit stlačený vzduch ve spreji nebo to dones do servisu. Ventilátor by se dal odborně vyměnit ale ta regulace -při zátěži to přidává -zůstane, jen by možná novej větřák méně hučel.

Ono to predsa zavisi od toho ze jak dobre odvadzas teplo z kejsu. Ked nemas vzadu ziaden dodatocny vetrak tak vsetok horuci vzduch z PC (pri zatazi sa zahrieva aj CPU, grafika, chipset, atd) musi ist cez zdroj a ten sa z toho moze zblaznit a vetrak pusti naplno. Mohlo by pomoct lepsie si premysliet tok vzduchu v skrini, prip. na zaciatok len jednoducho dozadu na kejs dat dodatocny vyfukovaci 12cm vetrak.
Dalsia vec je odkial vies ze huci zdroj? Nehuci nahodou grafika? Vetrak na CPU? Tie maju tiez regulovane vetraky a pri zatazi sa omnoho viac hreju.

Ked huci urcite zdroj a nie neico ine, a ked mas aj dodatocny vetrak vzadu vyfukovaci, a nepomaha, tak asi kupit iny tichsi zdroj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru