Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna procesoru Ahlon Xp 2600+ za 3200+ nějaká chyba

Zdravím,rozebral jsem Pc že si ho trožku abgrejdnu vyndal jsem stávajíví procesor dal tam ten nový a při nabíhání windowsu se mi pořád restartuje nevíte někdo čím by to mohlo být?Jak poznám třeba že ten procík je v háji třeba kdybyby byl poač není uplně nový .Zakůladní desku mám Gigabyte GA-7VT600 1394 grafika HD3650 zdroj 350W

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
JJ při starém vše běží jak má ale jakmile tanm dám tu 3200+ tak jakmile neběhne windows naskočí mi k…
Farock 23.06.2009 05:21
Farock
300w je málo hlavně v případě, že jde o zdroj pochybné značky jako lc power, eurocase, ťaman-kung-pa… poslední
lední brtník 23.06.2009 09:07
lední brtník

JJ při starém vše běží jak má ale jakmile tanm dám tu 3200+ tak jakmile neběhne windows naskočí mi klasicky plocha ikony a poi cca 45vteřinách restart a na novo.Podle papíru tam je 300w zdroj což se mi zdá asi málo.Co jsem četl o té gr tak doporučují tal 400w plus ten procák něco a nazbytek nic nezbyde :-D.Zkusím uvidí to bude asi jediná možnost jinak si myslím že vše ostatní už jsem vyzkoušel co mi kdo poradil:-/

300w je málo hlavně v případě, že jde o zdroj pochybné značky jako lc power, eurocase, ťaman-kung-pao a podobně. u nich je štítkový výkon spíš zbožným přáním, při kterém je už zdroj tepelně přetížen čili na pokraji smrti.

nejde ani tak o celkových 300w, jako o zatížitelnost jednotlivých větví - proto se zdroje kupují vždy s mírnou rezervou ať máš jistotu že např 12V větvi nedojde dech, i když není sousedních 5V využito ani z poloviny.

jinak ta výměna procesorů u tebe je skoro nesmysl. nárůst kmitočtu jádra o 23% bude znamenat přírůstek výkonu pro aplikace průměrně 5% - jestli jsi ten nový procesor nedostal zadarmo, jsou to vyhozené peníze - a momentálně jak vidíš i tvůj čas. ale zas je to dobrý důvod pro výměnu shitzdroje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru