Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno OOP - objekty zasahujúce mimo?

Prekresluje objekt HRACIEPOLE a nie objekt cervik. Objekt cervik ma len metody na zmenu jeho stavu (pohyb apod). (ked chces mat ten objekt cervik striktne univerzalny).
Alebo mozes urobit metodu cervika ktora dostane ako parameter hracie pole a urobi si s nim co chce (otestuje dalsi krok, zmeni stav policok hracieho pola, resp. "umiestni sa" do hracieho pola apod). Fyzicky vykresluje aj tak WM_PAINT v aplikacii CELE POLE NARAZ na zaklade nejakeho pola cisel, a nie nejaky objekt cervik.
Snaz sa aby to bolo co najprehladnejsie a najlogickejsie, co je casto vtedy ked objekty popisuju akokeby realne objekty, v realite ziaden cervik nic nekresli (nechceli mu predat farbicky v drogerii :)
P.S> premyslenie/vymyslenie co najlepsieho objektoveho modelu je pri vyvoji asi to nahlavnejsie a kludne moze zabrat aj nejaky cas straveny premyslanim a vymyslanim roznych moznosti ake objekty a metody zadefinovat (co prave asi aj robis co je dobre) este predtym ako sa vobec zacne nieco programovat. Nechaj si dostatok casu a skus rozmyslat nad viacerymi moznostami objektov a ich metod. Na to co si pisal v otazke zabudni. Objektov/tried budes mat viac, nielen cervika.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny