Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router, zvyšení dosahu signálu.

Osobne som riesil podobny problem a vyriesil som ho malou bytovou panelovou antenou na obidvoch stranach..
Idem totiz na AP zdialene 20m cez tri steny a signal mam v urovni -54dBi. Prosova rychlost je 2.2MB/s pri pouziti sifrovania.
Áno, na obidvoch. Ne vždy ale jde o spojení point-to-point, toto není univerzální řešení, i když své místo si najde (*). Co se týče roamování, tak já jsem s tím problémy zatím nezaznamenal. Ostatně ne každý s klientem courá, takže na to ani není kladen vysoký důraz. Důležité mi zde přišlo, aby oblast byla rovnoměrně pokryta. A protože dům a zahrada pravděpodobně tvoří spíše obdélník než čtverec a router je odsouzen trůnit tam kde je, nepálil bych zvýšeným výkonem nazdařbůh do okolí a využil dvou AP.

* teoreticky by v tomto konkrétním případě vzhledem k umístění routeru mohla výměna všesměrové antény za sektorovou (s větším úhlem otevření) pomoci situaci řešit, když ke kýženému výsledku nechybí moc...

//edit: Možností, jak to řešit, je celá řada. Sám víte, že to záleží na místních podmínkách. Tazatel si z rad bude muset vybrat. Každopádně nápad s panelovou anténou (na jedné straně) určitě zní líp než nahrazování za citlivější všesměrovou. Pokud bychom počítali s tím, že taková dokáže dům a zahradu pokrýt, musíme se smířit i s tím, že do stejné vzdálenosti bude pálit do všech stran a to se mi moc nelíbí. Už tak je toho bordelu ve vzduchu až až.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny