Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WIFI - rušení signálu

Dobrý den, mám již necelé 2 roky WIFI od CZFO a doteď vše fungovalo bez problémů. Namísto stahovací rychlosti 270 + - mám třeba 15. Pingy běží 4x - 5x okolo 20 (což jsem míval vždy), ale potom najednou naskočí třeba 250 a zase série hezkých pingů. Je to naprosto nepravidelné a nevidím nikde žádnou periodu. Vysílací anténa je odemne asi 110m a je volný výhled. Anténu mám směrovou YAGi 12 dBi, samce. Ap mám Ovislink WL-5460AP 802.11g.
Nepozoruju, že by rušení mělo souvislost s počasím.
Ptal jsem se svého poskytovatele (konkrétně typek, kterému to platím) a on říkal, že se na to koukneme, ale poé najednou vše jelo a tak jsem tu schůzku odvolal. Na výše zmíněné stránce jsem si dokonce přečetl, že zbytečná (neprokázaná reklamace) s návšetěvou technika se cáluje 250/30 min. Takže mám strach, že on dorazí a net půjde v pohodě(třeba zrovna), na nic nepříjde a pak mi napaří 500,- , což se mi rozhodně nelíbí. (myslíte, že by to mohl brát jako neoprávněnou reklamaci?)
Zkusil bych si změnit kanál sám, ale neznám heslo ke svému routeru. Když jsem si vše pořizoval, tak přišel (rovněž ten samý borec) a vše mi nastavil. Nevím jestli tam je heslo 123456 nebo tam nějaké dal.Rovněž přihlašovací jméno neznám.
Můžu si nějak zjistit, kdo mě případně ruší? Nějakým měřením něčeho? Něčím?

PS: Jestli zjistím, že nějaká k***a ruší moji milovanou wifinku, tak jim vyhodím z chodby proud.

Děkuji za odpovědi, pokud nějaké budou a nekamenujte mne! :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jojo to vím, že mokré listí je hrob, ale když prší, tak většinou i fouká a jak se mi tam ta větev na…
Bartex 29.06.2009 16:09
Bartex
Pokial si dobre pametam uvodny dotaz, tak si pisal ze nebadas ze by to zaviselo od pocasia... Moze b…
KiloViktor 29.06.2009 18:46
KiloViktor
Ano, je pravda, že jsem nepozoroval souvislost s počasím, ale včera když tak hodně pršelo, tak jsem… poslední
Bartex 29.06.2009 21:06
Bartex

Jojo to vím, že mokré listí je hrob, ale když prší, tak většinou i fouká a jak se mi tam ta větev nahne, tak není to náhodou ten superping? + - co 5 vteřin?
No uvidíme, už jsem tam vyšplhal (sice je to vysoko víc, než 4 patro) ale břízka rostla jako žebřík :D takže jsem tu větev shodil dolů :) no uvidíme :)

Ano, je pravda, že jsem nepozoroval souvislost s počasím, ale včera když tak hodně pršelo, tak jsem měl ping okolo 200 a více než 1 z 5, tak to mohla být buď náhoda a nebo taky spojitost. Prostě větěv je dole a uvidí se. Jinak přetížení není možné, ptal jsem se a provozovatel mne ujistil, že je tam rezerva ještě na 10 lidí.
Budu pozorovat jestli to o5 bude dělat, potom bych musel to tedy řešit s poskytovatelem a riskovat, že to zrovna poběží a zaplatit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru