Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poskytovatel nedrží rychlost

Uz to tu bolo napisane, ale napisem to este raz a zrozumitelnejsie.
ZIADNY poskytoval nedava garantovane linky v hodnte par stokorun. 30Mb v CR sice stoji menej ako v SK, ale aj tak sa sumy pohybuju v 5cifernych hodnotach.
Uvediem priklad naseho megaposkytovatela s megareklamou s megarychlim internetom. Orange a jeho fibernet.
Mam pocit, ze Orange ma v SIXe v sucasnosti 2x1Gb. V reklame ponuka rychlost 70Mb, bez agregacie, bez obmedzeni...bla bla bla.
Mala matematicka otazka...kolko sucasne pripojenych zakaznikov dokaze obsluzit ich uzol?
2000/70= zaoukruhlime na 30. Ano slovom 30 ludi moze naplno vyuzivat ich megarychli internet. Lenze Orange ma par tisic zakaznikov a chce ich mat desattisice a potom statisice ako ma T-com. Co potom? Matematika a fyzika nepusti.
Samozrejme moj pohlad je umyselne skresleny. Existuje mnhoo faktorov, ktore umoznuju fyzicke hranice rychlosti niekolkonasobne nafuknut. Ano dokazem dat na 10Mb linke 1Mb garant 50 ludom bez toho, aby si vsimli kolisanie rychlosti. To vsetko ide.
Ale to co som chcel ukazat je fakt, ze sucasne nahananie sa za rychlostami je jedna velka marketingova bublina, ktora cochvila splasne. Uvedomte si, ze na akejkolvek sieti vam to pojde tak rychlo ako je naslabsie miesto na sieti, cez ktore prechadzate.
Cize fakt, ze ti to ide 30Mb a sem tam 2Mb znamena pre teba do buducnosti len to, ze ti to po case pojde 2Mb a sem tam 10Mb...zalezi ako rychlo bude firma naberat zakaznikov.
Silne pochybujem, ze mas v zmluve cokolvek garantovane a zalezi len od ochoty daneho ISP ako bude tvoj "problem" riesit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny