Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypínání displaye u notebooku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti se samovolným vypínáním displaye u notebooku. Notebook mám dva a půl roku, je to acer a před několika dny mi definitivně zčernal displej. Pár vteřin po zapnutí vždycky běžel, pak jsem zjistila, že se chová, jako kdyby počítač usnul (ale neusne,jen zhasne display), tzn. můžu ho na pár vteřin probudit ale pak zase zhasne. Nakonec jsem zjistila, že když snížím jas na téměř minimum, tak display běží (momentálně už asi dvě hodiny). Tak jsem uvažovala, jestli třeba nejde do displaye nižší proud než je třeba (tato porucha nastala po silné bouřce, kdy jsem počítač nestihla dostatečně rychle odpojit od sítě).

Má někdo zkušenost s opravou? Počítač je starší, baterka dosloužila, takže si raději koupím nový, než investovat tisíce do oprav.

Děkuji za radu:o)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
teoreticky může být polomrtvý jen síťový napájecí adaptér. tuším že notebuky používají zdroje s podo… poslední
lední brtník 05.07.2009 16:42
lední brtník

teoreticky může být polomrtvý jen síťový napájecí adaptér.
tuším že notebuky používají zdroje s podobnými parametry, ale chce to předem ověřit na štítku: výstupní napětí, výkon. pokud bude pasovat koncovka - a je třeba doufat že i polarita zdroje - pak zkusit jiný zdroj.
nejbezpečnějčí je proto oslovit jiného aceristu.

edit: měnič napětí pro lcd, jak píše kolega, je bohužel pravděpodobnější. pokud neměl laciný síťový adaptér žádnou ochranu a nějaká napěťová špička se dostala i na výstup, pak mohlo odejít cokoli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru