Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
BitTorrent sám o sobě není nelegální, je to jenom způsob transferu dat k několika uživatelům, aby by…
marekdrtic 12.07.2009 15:09
marekdrtic
server pošle třeba 5 uživatelům 5 částí souboru a uživatelé si je mezi sebou vymění Technická: Serv… poslední
touchwood 12.07.2009 18:50
touchwood

BitTorrent sám o sobě není nelegální, je to jenom způsob transferu dat k několika uživatelům, aby byl server co nejméně zatěžovaný.
Příklad: server pošle třeba 5 uživatelům 5 částí souboru a uživatelé si je mezi sebou vymění

Pokud má o soubor velikosti 5GB zájem 500 uživatelů, nemusí server odeslat 2500GB (každému 5GB), ale třeba jenom těch 5GB a uživatelé si to mezi sebou povyměňují.

Já torrenty používám na stahování obrazů OS a dalších legálních věcí - pokud je hodně trackerů, tak se stahuje rychle, klient uTorrent, který používám, je kvalitní a je i "inteligentní" (pokud máš k dispozici 2 části souboru, jednu můžeš stahovat 2kb/s a druhou 200kb/s, tak si vybere tu rychlejší, umí navázat ztracené připojení, třeba ráno začneš, večer vypneš a zase ráno zapneš a naváže na část, kde se skončilo předchozí den, ohledně té rychlosti to nemám ověřené, ale četl jsem to v jedné diskuzi), nechci se namočit do problémů kvůli stahování filmů a her přes torrenty.

server pošle třeba 5 uživatelům 5 částí souboru a uživatelé si je mezi sebou vymění

Technická: Server neposílá nikdy nic. Server pouze umožňuje stažení .torrent souboru, tedy (jednoduše řečeno) "hashe" všech souborových částí daného torrentového souboru. Samotná data sdílí tzv. Seeder (člověk, mající kompletní data torrentu), sekundárně pak i leecher (ten má jen části dat). Seederů i leecherů může být na jeden torrent samozřejmě více, čím je daný torrent populárnější, tím více je seederů a hlavně leecherů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru