Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapnout jako první monitor a až potom PC?

Nejde len o napatovy raz, ale napr. dnesne grafiky si detekuju na ktorom vystupe je nieco pripojene, u DVI to moze byt cez EDID, a ak je monitor vypnuty tak ho nezdetekuju a nemusia zapnut prislusny vystup. Je lepsie ak je pri bootovani monitor zapnuty, t.j. najprv monitor, alebo sucasne s PC.

S napatovym razom od elektronoveho dela to nemalo nic spolocne ani v minulosti, islo o datove signaly, ktore mohli byt pri vypnutej periferii vpodstate skrat na napajanie - ak je vypnute tak skoro skrat na zem (signalmi by sa napajalo zariadenie), co plati vpodstate aj dnes (CMOS ma ochranne diody na Vcc). Preto sa odporucalo najprv zapnut periferie.
Dnes sa robi takmer vsetko blbovzdorne (aby sa to neodpalilo ked to zapne nejaka sekretarka) takze z elektrickeho hladiska je to jedno.

P.S. narazky na kvalifikovanost si nabuduce odpusti, nie si v stave posudzovat kvalifikovanost.
P.S.2 to tvoje spojenie "napatovy raz" a spojenie s elektronovym delom je tiez nezmysel. "Elektronove delo" nie je ziadne delo z tanku, ale obycajna jedna elektronka, a nevytvara ziadne razy (ked uz tak mierny prudovy naraz pre zhavenie) a nie napatove ::)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny