Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tabulka FAT 32 a W XP

Dobrý den.Po zkušenosti na Zive předem upozorňuji, že jsem poučeným laikem v oblasti počítačové techniky a tak mi nikdo nemusí spílat (jako na Zive) že se vůbec dovoluji ptát a že nemá ani smysl mi odpovídat či radit, protože stejně ničemu neporozumím. (Šlo o jednoduchý dotaz, jestli stále používaný OS W 98 SE setrvale chráněný antivirovou ochranou vykazující při každé kontrole nezavirovanost PC, musím ze svého PC odstranit, protože jeho užíváním ohrožuji a škodím ostatním uživatelům netu. Dnes se raději ptám jinde na záležitost související:Jeden pán (učitel informatiky na střední škole) mi W 98 SE odinstaloval a nainstaloval XP, s tím, že vše po instalaci zůstane zachováno jako dřív. Tedy že ke všemu budu mít stejný přístup.Po dvoudenním celodenním snažení u mne doma se snažil situaci vyřešit doma u sebe a vzal si k tomu i můj HDD (dokonce s velice citlivými daty, týkající se postžira a sporožira, včetně Pinů k bank.kartám. Když mi sdělil, že se mu dílo podařilo a že počítač je vyzkoušený a běhá, po jeho odchodu jsem zjistil, že antivir NOD 32 mi sděluje, že všechny soubory mají poškozený archiv a prací na PC jsem zjistil, že nemohu připojit žádná dříve využívaná zařízení. Externí disk, tiskárnu, digifotoaparát a pod. Funkční že je pouze to, co patří do příslušenství XP. Vzpomněl jsem si, že se zmiňoval, že musel něco nastudovat a že pak tedy změnil nějakou tabulku FAT 32 na něco čtyřpísmenného, začínajícího písmenem N... Já bych se rád dověděl od zdatnějších, ale vstřícných uživatelů PC, jestli převod, či změna tabulky FAT 32 mohla způsobit nezpůsobilost využívat můj PC jako dřív, a pokud ano, tak jestli je ještě nějaká možnost vrátit se k mému legálně získanému OS W 98 SE tak, abych mohl počítač využívat jako dřív.Za ochotu a radu předem děkuji a budu za ni nesmírně vděčný.
Milan

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nabuduce nic nedavaj robit ziadnemu ucitelovi. Keby sa v tom vyznal tak by nebol ucitel ale robil by… poslední
MM.. 25.07.2009 12:54
MM..

Nabuduce nic nedavaj robit ziadnemu ucitelovi. Keby sa v tom vyznal tak by nebol ucitel ale robil by za 5x vyssi plat v praxi (nic proti ucitelom, obcas sa najde aj schopny)

Po instalacii WinXP nemoze len tak samo od seba vsetko fungovat tak ako predtym, musis nainstalovat ovladace na vsetko co v tom PC je, a vsetko co chces k tomu pripajat.
Ovladace sa daju najst na strankach vyrobcov tych zariadeni, zacat treba ovladacmi na maticnu dosku, grafiku, zvukovku, atd. Ake mas v PC komponenty ti vypise napr. program everest home.

Dalsie problemy (nejde fotak apod) treba riesit v osobitnej otazke kde napises presne jaky fotak a jak pripojeny (a jaku mas maticnu dosku - vid everest home), a co sa deje ked ho pripojis (ci sa objavi nejake zariadenie v pravy klik na tento pocitac - spravovat - spravca zariadeni a ci tam je nieco so zltymi otaznikmi/vykricnikmi, ci sa objavi novy disk v pravy klik na tento pocitac - spravovat - sprava diskov a ci ma priradene pismeno).

S FAT32 a NTFS to nema nic spolocne, ze prekonvertoval FAT32 na NTFS je vpodstate vporiadku (nemusel to robit ale ked to skonvertoval tak je to OK, NTFS je lepsi).

P.S. a vsetky programy (NOD apod) bude asi treba nainstalovat tiez nanovo.
Nabuduce sa opytaj tu predtym ako zacnes robit s PC take machinacie, bolo by ti poradene rizika a problemy ktore potom nastanu a prip. aj by si to s radami odtial urobil sam a spravne, a nie davat to nejakemu co to len cele dodrbe.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru