Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova zmizelých dat ve Win. Vista

Zdravím všechny,
12-letá dcera mé známé na osobním PC s Win. Vista ztratila ze složky dovolená 300 fotek z celkového počtu 400. Dle jejích slov jen počítač vypla a zapla a fotky tam již nebyly (zmizelo skoro 300 fotek zprostřed složky).

S počítačem se dále nepracovalo, nepadlo mě tedy zkusit obnovit soubory, zkusil jsem program Restoration. Tento program našel dost souborů, ale žádné fotky z dovolené. Zkusil jsem tedy ten samý program na paměťovou kartu fotoaparátu, bohužel tam již bylo foceno dál... našel pouze 3 fotky. Zkusil jsem také vyhledávání ve startu ve Win. Vista zda třeba 300 fotek jen neskončilo "omylem" v jiné složce, ale i tak žádný výsledek.

Kromě rady pro tu známou zálohovat, zálohovat, zálohovat máte ještě něco co třeba možno zkusit? Díky za info

Předmět Autor Datum
Musi z nej vypacit jak presne to zmizlo, kedy, a co tam uz bolo odvtedy zapisovane na ten disk. Moze…
MM.. 27.07.2009 16:45
MM..
jj ty systemový a skrytý mě napadly, ale pak bylo málo času, resp. zkoušel jsem ten foťák, tak jsem… poslední
programator 27.07.2009 17:52
programator

Musi z nej vypacit jak presne to zmizlo, kedy, a co tam uz bolo odvtedy zapisovane na ten disk.
Moze skusit aj program TestDisk, ale ak tie fotky boli na systemovom disku tak na neho NIC NEINSTALOVAT samozrejme., ale disk strcit do ineho PC, co mali urobit hned ked to bol systemovy disk, ked uz to je prepisane tak je uz neskoro.

Na hladanie treba skusit total commander (ptz hladanie vo Win je uplne nahovno), nastavit si v nom zobrazovanie syst.a skrytych suborov, a hladat napr. vsetky subory *.jpg na vsetkych diskoch, alebo aj pozerat postupne vsetky adresare ze kolk ozaberaju (klavesa space), 300 fotiek bude urcite vidno (aspon sto MB)
P.S. v hladani suborov vo Win (pravy klik na C: - hladat) si tiez nastavit hladanie aj skrytych suborov a hladat *.jpg a *.jpeg

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru