Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s diskem, opět reklamovat?

Disk byl už jednou reklamovaný, problémy vyreklamovaného disku:

- disk při běhu občas vydává nenormální zvuky
- při nabíhání PC tento disk start systému brzdí, protože se velmi dlouho načítá, někdy PC ani nenaběhne, když je disk připojený, protože se disk "sekne" a vydává zvuky jako např. když se sekne mp3 (takové to, že to hraje pořád to samé dokola, prostě seklé), když disk odpojím, PC naběhne v pořádku
- při spuštení (roztáčení) disku začne vydávat nestandartní zvuky
- max. rychlost čtení/zápis 30MB/s
- při delším zatížení disku (napr. rozbalování velkého .rar souboru) se disk naprosto zpomalí a rozbalování trvá věčnost (opět nestandartní zvuky), čtecí rychlost klesne až do řádů kB
- film uložený na disku se nepřehraje, aniž by se několikrát sekl nebo se začal sekat natolik, že se musí WMP ukončit v procesech (jiný přehrávač nepomáhá), stejný film z jiných disku beží naprosto v pořádku

Žádné benchmarky jsem nezkoušel, pokud můžete nějaký doporučit, budu jenom rád. Na případné dotazy se pokusím odpovědět. Díky, stand4

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
z osobni zkusenosti ti mohu doporucit Hitachi (drive IBM) drive fitness test. Tento programek je boo…
gd 30.07.2009 08:45
gd
Zdroj: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=3420 1. PC mám tak 3 roky. Zatížení přesně neví…
stand4 30.07.2009 11:25
stand4
Disk reklamuj, zdroje se okamzite zbav. Doporucuji Seasonic, Corsair nebo Fortron. Pracoval jsem na…
gd 30.07.2009 16:51
gd
Ok, disk jim tam pošlu, asi mám uvést všechny důvody, jako zde nebo mám ještě něco připsat? Pochybuj…
stand4 31.07.2009 00:39
stand4
Postav to na zasekavani disku a uved, ze ostatni disky jsou bez problemu. Divne zvuky mohou byt spor…
gd 31.07.2009 17:05
gd
Díky. Jinak teď jsem si sehnal disk na zálohu a abych ho zapojil, musel jsem PC vypnout. PC jsem zap…
stand4 31.07.2009 17:10
stand4
Nahodou po odpojeni ostatnich 2 disku to take nenajede nebo vydava divne zvuky s tim spatnym?
gd 31.07.2009 17:57
gd
Tak jsem nechal zapojený jen ten špatný a stejně vydával ty zvuky... Samozřejmě že následovala hlášk…
stand4 01.08.2009 19:45
stand4
hláška vložte systémový disk .... neznamená že disk je vadný. Znamená len to že disk nie je systémov… poslední
Joseph 01.08.2009 19:58
Joseph

z osobni zkusenosti ti mohu doporucit Hitachi (drive IBM) drive fitness test. Tento programek je bootovaci a na vetsine disku fungoval bez problemu. U jinych vyrobcu sice obces nenapise o jakou chybu presne jde, ale oznami, je-li nejaky problem.

Se Seatools nemam dobre zkusenosti - bud nic nenasly, nebo se totalne zasekly... Proto pro zakladni diagnostiku doporucuji zmineny DFT, pro presne urceni pak program vyrobce.

Jeste nekolik poznamek:
* jak je na tom zdroj? (vyrobce, stari, zatizeni...)
* jak je na tom jizni mustek? (prehrivani - prece jenom ty pasivky moc dobre nechladi, hlavne u GB, ktery ma obcas problemy se spatne nasazenymi chladici...)
* u Seagatu jsem mel take neustale problemy se ctenim, nakonec jsem jej uspesne opustil, po domluve s prodejcem... (ruku na srdce - Maxtor byl koupen spol. Seagate a ta nema rada "lepsi kukacky")

Disk reklamuj, zdroje se okamzite zbav. Doporucuji Seasonic, Corsair nebo Fortron.

Pracoval jsem na sestave s 400W verzi EC - Duron 700, obycejna grafika 2D, 3 disky a 1 optická mechanika. Zdroj to neutahl - odpojovani disku, pokud to vubec vsechny najely. Nouzove musela zustat opticka mechanika odpojena. Zdroj byl velmi poddimenzovan (nikoliv papirove, ale HW - o tom svedci jiz na prvni pohled chladic), testy na osciloskopu to potvrdily. S Corsairem HX520 vse jelo jak ma...

Zrovna jsem resil PC take s 400W verzi tohoto zdroje. Pouze HDD, DVD-ROM a case se podarilo "zrecyklovat". Vse ostatni slo do kremikoveho nebe. PCB zdroje byla na nekterych mistech jako po navratu ze slunne dovolene (krasne opalena ]:)).

PS: nejsem si jist, ale s rychlosti cteni to asi nebude souviset. Disk urcite reklamuj... Tato reakce souvisi se zachovanim provozuschopnosti PC.

Ok, disk jim tam pošlu, asi mám uvést všechny důvody, jako zde nebo mám ještě něco připsat?
Pochybuji, že to je zdrojem, v PC byly připojeny 4 disky zároveň, opravdu jsem se zdrojem neměl nikdy žádný problém.
Jinak jsem se aspoň pokusil trošku nahrát "zvuky" disku, tady to je, disk byl vypnutý, pustil jsem film a ten se začal přehrávat až tak na 22-24 sekundě:
800186360
Tak co to je? Když disk čte na nahrávce bohužel slyšet není...

Postav to na zasekavani disku a uved, ze ostatni disky jsou bez problemu. Divne zvuky mohou byt sporne, ale zasekavani je jednoznacny duvod k reklamaci. Z nahravky moc neurcim.
Kdyz jsem reklamoval ja, nechaval jsem pouze "nefunkcni soubor". Stejne to bylo jedno, protoze to udajne u takto levnych polozek probiha rovnou vymenou. Poznac si ho... Disk mi byl z reklamace vydan zapeceteny v pytliku, jak jej dodava vyrobce!

To, ze jsi nemel nikdy problem se zdrojem - vse je jednou poprve. Jak vlastne urcujes, ze je zdroj OK? Snimace napeti na desce vzorkuji tak, ze z toho nic nepoznas. Kabely k disku bych take zkusil vymenit.

V kazdem pripade, at reklamace dobre dopadne a zdroj pokud odejde, aby alespon disky zustaly netknuty. ;-)

Díky. Jinak teď jsem si sehnal disk na zálohu a abych ho zapojil, musel jsem PC vypnout. PC jsem zapl a nenaběhlo ani po Xté - vždy ten seknutý zvuk u vadného disku. Disk jsem odpojil a PC naběhlo okamžitě... Další důvod k reklamaci...

hláška vložte systémový disk .... neznamená že disk je vadný. Znamená len to že disk nie je systémový, Nie je na ňom systém.

Ale aj tak nechapem čo porabaš. Nahrávaš zvuky disku, neznejú dobre no potrebuješ niečo dokumentovateľné. Prečo pre boha živého neurobíš normálnu diagnostiku disku utilitou výrobcu, nehodíš sem výpis S.M.A.R.T toho disku, prípadne screeny z HDTune.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru