Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komerční použití

Akonahle das nieco na internet tak to uz NENI osobne pouzitie.
Ale graficky vytvor (obraz) je tvoje dielo, ak si ho robil sam komplet cele, takze si s nim mozes robit co chces, vystavit na internete, na ulici, vystrelit do vesmiru, jak je libo. Program v ktorom si to robil na tom nic nemeni, obraz (dielo) je to tvoje. Samozrejme ale ak si len zlepil par cudzich obrazkov tak to neni tvoje dielo (zlepene cudzie diela nie su vyhradne tvoje dielo)

P.S. ak ti ide o licenciu k nejakemu programu (nejak celkom nechapem otazku), ktory je zdarma pre osobne pouzitie a plateny pre komercne pouzitie, tak to zavisi od konkretnej licencie k tomu programu ze co dovoluje a co nie a jak to tam je formulovane.
Vytvoreny obraz samozrejme bude vzdy dielo tvoje, ale akonahle budes zarabat vytvaranim obrazov tym programom, tak porusujes licenciu k programu a teda budes dlzny nieco autorovi programu :-) Ale komercne pouzitie hlavne je ak to je vo firme ktora by sa tym fakt zivila ze ten SW pouziva, ked si len nieco malujes doma a das to na nejaku sutaz tak to vobec neries. Nikto ta nebude kvoli tomu nahanat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny